Trauma..............

bersedia!!!!! aku nk citer pjg2 nie.....heheheheheee.....

smlm umah sewa aku dipecah masok pencurik!!!!!!...ya,x tipu punya................n aku la yg menjadi saksi,eh aku xnmpk pon suspek 2...tp aku la org 1st yg blk umah kn,so aku la yg tgk umah 2 jd pe kn................berdebar2 lak aku bila nk tulis nie,dok recall kejadian itu....
de story begins like this...........................

aku blk umah,around 3.30pm...aku mmg blk awl,student.............hehehehhee...tgk2 pin2 gril xde padlock tp tutup rapat je..so dlm pkran aku...'ada org dh blk lg awl kot...' sbb rumet aku pon student kn,so possibility tok blk awl 2 ada....n sorg lg housemate aku cuti,so myb dia dh blk dr kg la aku pk....then,aku buka je la gril tue...pin2 umah ttp je,aku unlock la...ms buka pin2 aku perasan gak,mcm de serpihan kayu trkeluar sket...myb sbb pin2 tue kekdg ketat smcm je,so myb de org tolak2 kasar kn....still positive lg tue...msk2 umah,ruang tamu mcm biasa je..........tp aku tgk lampu koridor dpn bilik on...sahla,aku pk de org kn...pe lg...bg salam la............xde org jwb....haih.......diorg ni lupa ttp lampu ke....aku pon trus la menuju bilik aku,tp bila nk msk laluan koridor tue,aku nmpk bilik double ,pin2 trbuka n de baju2 sepah...pk +ve lg...sah la nie,housemate yg ct 2 bru blk n cepat2 nk g keje kot,2 psl bju sepah tue...jln selamba g bilik aku sblh bilik double 2....mak ko!!!!!!! trus aku lari keluar umah....knape????

sbb bilik aku bersepah nk mampos!then time 2 la baru aku trasa n trpk...'ada org pecah umah..' trusla lari keluar sbb aku takot org 2 ade lg dlm umah...haru2...kuar2...de chinese man dok on phone kt foyer,aku trus tanya dia ade no pakguard x?dia ckp dia wat renovate selang 2 umah dr umah aku nie so dia bkn org sini,so xtau...aku pon trus bgtau...'umah saya kena samun...' sori penggunaan perkataan yg salah,bak kt tunang aku ms kt balai....'pecah umah la'' whatevever.heheheheee...cina 2 soh aku call polis trus la...999...1st call,pompuan jwb..sempat ckp helo je,dia ltk...hangin gak aku ms 2...tp aku pkkn hdset aku yg de sound prob nie so aku try kol lg....call aku x matikn,x pick up pon...hampeh!!!!!! trus la kol rumet aku dlu...rumet aku soh chek lappy n hrddisc dia...sbb 2 la nyawa dia...bnda phd dia,mesti la dia kalot...sah2 la rumet aku ilang 1 set brg2 dlm beg lappy dia skali nga beg la: de lappy,hrddisc n broadband.... =( tp rumet aku tringat lak dia de bck up hrddisc,so cr la...atas mj study dia,mula2 aku x jumpo pon...lastly,alhamdullilah aku trjumpa gak...lega la dia...pas2 bru tanya bnda lain...aku pon citer mana yg sempat...sbb aku nk cr pakguard lg...nk kol polis lg....cina 2 pon dok tanya dh tepon polis ke...aku try lg 999 tue,org laki lak jwb...setelah berhelo2 dua tiga kali...damn,dia putuskn panggilan aku lg....WTH???? aku ckp la kt cina tue...'sy kol 999 je,diorg off kn call sy nie...' cina tue pon try kol gn hdset dia...dpt,pas aku...pompuan lak kali nie...tanya 2 tanya nie...last2 aku memang kn g baLAI gak sbb kes ni dh lama blaku...fine....smbl2 tue de de 2,4 org pakguard dtg umah aku,msk tgk bagai,sound jgn sentoh2 pa2 lg...eleh,yg 2 aku tau la wei....org management dtg,ala2 polis tgkp2 gmbo kejadian...soal2 aku sket...then soh g safety house wat report....celah2 tue ade la aku kol housemate lain or trima kol dr diorg soh aku chek kn brg diorg kn...........aku pon join la segerombolan pakguard n org managemnt nie msk lif,setelah kunci gril ye...dlm lif 2,de uncle ni tanya aku...'tgl brp org 1 umah?'aku jwb la 5org...dia tanya lg...'duduk campor2 laki pompuan ke?'...WTF?ya,itu prasaan aku time dgr soklan 2...aku pon jwb ngan kereknye...SEMUA PEREMPUAN! pas2 tanya lg...'ada gadoh2 ngan bf ke?' pe kes(dlm hati je la) aku x jwb la sbb mana aku tau housemate aku de gadoh2 ke pe....pas2 uncle 2 ckpla...kot2 org2 yg kitorg kenal yg wat kianat nie...sbb senang sgt dia leh msk umah,pin2 gril xkena pe2 pon,padlock je ilang...pin2 umah pon sket je kn umpil..smpai aku sndri xperasaan mula2 tuew...hah,aku lupa important point kt sini....stop jap...rewind semula.....

mcm mana uncle 2 leh kt pencurik 2 senang sgt pch umah sbbbb.......................bila dh sdr umah ni dpch msk...aku pon cpt2 la kol last person yg kuar pg tue...aku 2nd last person yg kuar...jdnye.......housemate aku yg dok bilik double bsama yang housemate aku yg sorg lg yg ct blk kg tue haaaaaa yg last....

byk kali la aku kol dia sbb byk kali sgt pakguard dok tanya aku...kunci nie x?kunci tue ?....sah2la aku xle jwb,kena la kol last person 2 kn....1st call...dak 2 ckp dia lock padlock tue betul2...sbb de kes dlu2 dia x lock padlock btoi2...so dia nk tekankn yg dia konfirm dia lock padlock 2....xde taliann hayat...fine....pintu umah?dia ckp kunci gak...........so fine,aku pon dok la melayan or call org lain yg bkaitan....lama sket de lg pakguard lain lak dtg,tanya lg...nape la pakguard nie smua dtg ramai kt umah aku nie...mcm org tgk pameran org pch umah je....hampeh!tp pakguard last nie de soklan baek punya.............tau pe? mcm bese la tanya kunci x ni,tu...tp de 1 yg best "kunci gril x" aha!aku pon call blk last person tue...trus tanya "kunci gril?" eh,eh........gi sabah lak dia...dok ckp 'b4 ni try lock gril,x boleh je,susah nk lock..lgpon time xxx blk umah,gril xkunci pon...' aku straight la jwb...' x kira la mcm mana pon,org last kuar umah wajib lock gril...org 1st blk umah slalunya x lock dh sbb nk senangkn org lain...lgpon sbb dia ada dlm umah 2...maknanya x kunci la nie????'trus aku ltk tepon....siot!(dlm ati la....) then dgn malu nye aku bgtau pakguard tue...'housemate sy x kunci gril...' hah,diorg pon pe lg...dok kt la patot r senang pencurik msk...
ok sambung blk yg dlm lif tue.....

trus la g safety house 2...duduk wat report yg tah pe2 je....dpn pakguard tue....then bgtau lg soh aku wat report polis...oi,opkos la kau wat report 2...bongek (dlm hati je)...pas2 tanya lak,ke nk polis dtg trus...aku kt kalu leh dtg,dtg la...senang sket...so,aku pon dok saje la kt situ...eh,eh tetiba lak pkguard 2 tanya kwn dia..."no tepon balai polis sentul brp?'cheh,tanya td cm confirm tau no tepon....hampeh.....lama sket dia pas tepon soh aku la ckp ngan polis yg dia kol 2...aku pon trus ckp ;balai sentul ye....sy nk report nie,umah sy msk pencuri........" damn! polis tue jwb ' teponla polis,asal tepon saya lak!'aik,ini sudah pelik...trus polis 2 ltk tepon...hampeh nyer pakguard,ntah no polis mana tah dia dial.....aku pon ckp ' xpe la rumet sy otw blk....sy g balai ngan dia nt...'dok la tunggu smpai rumetku smpai...rumet aku smpai je trus nk naik umah blk,dia nk chek pasport dia ade x...then ada pakguard baru lak muncul,nk ikut kitorg naek skali...nk tgk umah jd mcm mana...dia ckp td dia xde kt kwsn nie...so dia xtau pe2...then dia yg nk wat semula report aku yg x pe2 tue....rs confiden sket ngan pakguard baru nie,coz dia tanya aku smua bnda2 penting psl kejadian 2,bkn mcm yg b4 nie.............senget je....hahahaaaaa.nsb baek passport rumet ku ade...skali kitorg 2 xtau nk g balai 2 mcm mana sbb aku ala2 tau tp cm tau jln ke sana...hahahahaaaaa....so tggu la tunang aku dtg tok bwk kitorg g balai...jap je dia smpai trus g balai....hehehhehee....report pe yg patot kt polis 2 then blk umah...aku g kuar mkn lu setelah rs kebulur smula dr muka aku smpai umah td....aku x lunch pon smlm.............dlm serabut2 psl kes ni,tlupa la yg aku mmg lapar gile dh ms dlm lrt td...smpai umah,jd mcm nie,trusla ilang lapor tue....mkn pon x lalu,just mkn tuk isi perut je......blk umah,dlm lif bru aku tringatkn camera abah.hah,gelabah la...cptla lif nie....eeeeeeeeeeeee,cpt2.....msk umah je trus ckp kt housemate aku yg dok bilik single ade kt ruang tamu tue..."lupa...........de camera ayah sy...x chek pon ilang ke dak...'trus melulu msk bilik,tgk rumet aku tgh lipat2 bju2 dia yg bsepah-sepah tue...bgtau psl kamera smbl mcari kotak camera tu...fuh kt botol tabung rumet aku tue....adeh,tsipu sekejap...g la dpn smula...hah,bru perasan de polis pkai uniform,besar lg 2....aku leh x nmpk ms aku ckp ngan housemate aku td.............hahahahaaaaa...musti polis itu sudah gelakkn aku dlm ati dia td....heheheheee...polis2 tue dh settle keje diorg,aku n dak umah yg de pon dok la relaks2....cool down sket...tgl de last person je yg x blk lg time tue...housemate aku ajak g care4 bli padlock...aku ckp la nk g skrg ke?penat la...........dia ckp yakin ke nk tdo mlm nie dlm umah nie?aku ckp la,bkn pakguard de bg pjm padlock ke?dia suh aku g tgk padlock 2.....p la aku kuar tgk..........mak ai...kecik je padlock nie...1 je lak tue....trus aku ckp..."memang patut g care4...' tp aku x ikut,ye la nati de last person blk,dia nk msk mcm mana kn,kn.........

penat sudah,pjg lg nie...to b continue la.......

-daa-



Labels: 4 jeRiTan dUniA luaR | | edit post
Reactions: 
SindroM........................
............sindrom org bertunang...hehehhheeee.....rasa x sabar nak kawen tapi takot................untuk hidup bersama....ape kah????memang ntah apa2 jer....

-daa-
Labels: 0 jeRiTan dUniA luaR | | edit post
Reactions: 

Tiap Hari SayanG

Daisypath Friendship tickers
  • Mari Mengira

    Q.U.O.T.E

    - FloaT LikE A ButterFly,Sting Like A Bee -

    Am I Happy......

    PeNjAgA DuNiAkU

    PeNjAgA DuNiAkU

    AmAnaT PeNjAgA DuNiAkU

    Dunia itu INDAH............... =) dan PINJAMAN semata2...........


    Mencuba NasiB.....

    Mencuba NasiB.....
    Mamarifqy contest

    Peace Contest

    Followers