Melatih Diri

Setiap kali anda sakit hati, geram, menyampah, meluat atau tidak puas hati, maafkan sesiapa sahaja yang menyakitkan hati anda. Maafkan semaaf yang mungkin. Kemudian lupakan selupa yang mungkin. Ia sukar pada peringkat awal, tetapi apabila sudah berkali-kali melatih diri dalam sehari, ia akan menjadi tabiat anda. Lama-kelamaan, membentuk anda jadi insan pemaaf.

-SM-

Labels: 0 jeRiTan dUniA luaR | | edit post
Reactions: 
ah sudahhhhhhhhhh...
sejak minggu lepas asyik terasa rindu je dan tak sabar.....rindu nak tengok baby dalam perut ni...rasa nak buat ultrasound hari2 je....heheheheheheeee..tapi bersabar sebab 7 Mei ni dah ade appointment kat KK.....asyik dok baca pasal pregnancy progress nye penangan la nie dan sebab perut dah buncit tak turun2....heheheheheeee...sekarang asyik skodeng photo2 dalam fb adik beradik yang dah ada anak,paling suka tengok gambar anak-anak buah ni time diorg baby2 dulu...happy sangat...ahhhh, rindu nak kelik Kb,nak gomol2 si damia montel tue...kemain ibunye kata damia skrg suka gelak memanjang...geramnyeeeee..........nk cubit pipi gebu damia... =)
sudahlah datang kerja hari2 pon takde keje mana nak buat...memang jap2 tgk fb je....hahahahahaha...pastu mula la rasa rindu kat En. Suami di rumah tue =p ...siap check jam berkerja cukup tak supaya boleh balik awal hari khamis tapi still x leh balik KB...huhuhhuhuhuuuu...terasa berkira sungguh bila dok kira jam berkeje nie...heheeheheheheeee....

-daa-

p/s : rasa x sabar nye...kena gi scan before ke KL next weekend....yay!!!!!! =)
D.U.N.I.A
tido awal semalam + terjaga pukul 2 pagi + tgk tv + ade dokumentari pasal kes radiasi di Jepun time tsunami dulu + sgt simpati dgn nasib mereka yg terlibat + negara maju pon menindas rakyat sendiri bila kena bencana + sedih dan rasa takot.

Ya Allah, Kau lindungilah kami daripada sebarang bencana dan Kau rahmatilah kami di dunia dan di akhirat. Amin.

-daa-
Labels: 0 jeRiTan dUniA luaR | | edit post
Reactions: 
Dengan Penuh Keyakinan...heheheeheeeee
-daa-
Labels: 0 jeRiTan dUniA luaR | | edit post
Reactions: 
GTO????
The MEDIOCRE Teacher TELLS
The GOOD Teacher EXPLAINS
The SUPERIOR Teacher DEMONSTRATES
The GREAT Teacher INSPIRES


-daa-

Labels: 0 jeRiTan dUniA luaR | | edit post
Reactions: 
16 minggu =)
last week antenatal check up and buat ECG...Alhamdulillah Dr kata ECG normal...siap tanya kenapa Dr sebelum ni suruh buat ECG nie...hai dh Dr tersebut tak dengar denyutan jantung saya, nak kata mcm mana lg...buat debar org je Dr tersebut...heheheeheee...sepatutnye kena buat ECG je alih2 Misi suruh buat check up gak,alang2 dah dtg katanye....so next check up sebulan lg....tu pon siap kauntim ngan Misi sebab kena outstation ke KL nati...Alhamdulillah Misi yang handle me baik2 je...tapi serun gak sebab ada Misi sorg lg tue muka kelat je ngan sorg mum to be tue...sama2 kelat lak pendek kata...agaknye de history antara diorg...jgn tempias kat me sudah....Misi saya aka Misi Hasni tolong kekalkan sikap prihatin akak ye... =) baru la tenang me pi check up...xde lak takot kena bebal ke pe....heheheheehehe....

berat turun sekilo n Hb pun turun...alasan menenangkan hati ' demam panas kan 3 hari tue..so x mkn mana " logik2...heheheeheh.so kena menelan iron tablets....dan vitamin2 lain...folic acid yg sebelum ni pon jap2 skip makan...ni tambah lg 3 benda nk kena telan....hohohohohoo...terasa macam saket apa je...bak kata En. Suami..." saket buatan org la..." amboi2....siap paw pil vitamin C Pn.Isteri lg...kekonon tlg mkn kn la ye...nasib baik sumber vitamin C me cukup sebab sokmo makan fruits for snacking...heheheeheheee...perut pon tak besar mana skrg sampaikn En Suami ghisau..siap suruh gi scan lagi..takot hilang katanya....mana de mcm tue la abg syg oi....rasanye b4 ni mkn banyak so lambat or payah nk hadam kot tu sebab perot besar sket + ngan perot semulajadi me...heheheheeheee...lps demam panas ri tue memang perot flat sket...buat takot org je En.Suami nie...sampai terfikir gak dibuatnye....xpe2...tunggu next check up skali ngan scan nati...sabar2....mudah2han normal dan sihat hendak-NYA.


setakat ni dh 2 kali muntah yg truk,pertama kali time demam panas kat umah Mak,siap de penonton setia bertenggek kat pintu bilik air lg...Atirah & Aeril....kepochi sunggoh Aeril siap lari ke En. Suami bagitau Cik Ila dia muntah2...latest muntah dlm Si Hijau time nak gi umah MOk sabtu lepas...terlebih mkn kot kat kenduri b4 tue...penuh 1 plastik,buang semua la yg mkn tadi tue...En. Suami relaks je sebab tgh driving so dia tak tgk mana,sekali tgk...hahahahaahaha...siap bukak tingkap sbb terasa nak muntah sama la tue....luckily ade plastik standby dlm kete tue....sampai2 umah, Mok suruh mkn lg...ayoyoyoooo baru buang td...makan mempelam apple yg selama ini ditunggu2 je....nikmat sunggoh,siap kait tuk bekalan di rumah sendiri lak....amek sikit je sebab weekend ni pon x balik Kb so leh gi amek mempelam lg...heeheheheeheheeee....

x sabar nak kelik KB nak request Mak masakkan nasi impit kuah kacang...asyik teringat2 je skrg...En.Suami biasa la...x paham jiwa sgt...siap kata byk je pepagi jual kat KT nie...me nak yg Mak punya la.....huhuhhuhuuhhuuuuu...tapi hujung bulan baru planning nak blk b4 gi KL...lambatnye lagiiiiiiiiiiiiiiiiiiii.....


-daa-

p/s: dilema bila org tanya "dah berapa bulan or berapa minggu" sebab me tak tau mana so main agak2 je siap refer buku merah tgk Misi punye notes...heheheheehehee...
How about you?

Lazy + Patient + Elegant + Peaceful = Me


-daa-
Labels: 0 jeRiTan dUniA luaR | | edit post
Reactions: 

Tiap Hari SayanG

Daisypath Friendship tickers
  • Mari Mengira

    Q.U.O.T.E

    - FloaT LikE A ButterFly,Sting Like A Bee -

    Am I Happy......

    PeNjAgA DuNiAkU

    PeNjAgA DuNiAkU

    AmAnaT PeNjAgA DuNiAkU

    Dunia itu INDAH............... =) dan PINJAMAN semata2...........


    Mencuba NasiB.....

    Mencuba NasiB.....
    Mamarifqy contest

    Peace Contest

    Followers