Patah Seribu

Walau kau tiada di sini
Ku tetap ingat semua pesanmu
Ku hidup seolah-olah kau masih ada
Bisikan kata kepadaku

Bilakah kau akan utuskan surat buatku
Aku terus menunggu tibanya kata cintamu

oh.. patah seribu hatiku
Bila mengenangkan segala yang kita bina bersama
Haruskah ku lupa kerna engkau telah pergi

Biar pergimu tanpa relamu
Namun hatiku tetap rasa
Kejamnya kau meninggalkanku dengan nota-nota
Cinta buat kita berdua bila kan ku bisa menerima ketiadaanmu
Kan ku bakar semua hapuskan semua kenangan

Patah seribu hatiku
Bila mengenangkan segala yang kita bina bersama
Haruskah ku lupa kerna engkau telah pergi

Sayangku mohon padamu
Segera tinggalkanku
Pergilah kau ke tempat yang kau tuju
Pasti ada hikmah buatmu dan juga buat diriku

Pergilah…


p/s : best giler lagu ini..sekian.

Labels: 0 jeRiTan dUniA luaR | | edit post
Reactions: 
Katakan TIDAK....
blogwalking as usual after network ok. =p ..before that makan2 sempena birthday officemate merangkap farewall party utk beliau jugak..."bye2 maz...goodluck di tempat baru...". lots of food and laughter too...luckily takde class kat sebelah pantry td...heheheheeheeee. me bawak nugget & fries je..ala2 org bujang gitu..ahaks!..what to do...x terer masak nanti lain lak jadinye....heheheeheheee...ok,ada something nak share,amek dr blogserius tadi...thanks ye obiefiend =) dan peringatan utk semua "INI SERIUS"

-daa-



p/s: harap en suami membaca blog ini...hehehehee
Labels: 0 jeRiTan dUniA luaR | | edit post
Reactions: 
Game time
Haluuuuuuuuu....lama sudah tak post bab2 kempen nie...kali ni best sebab boleh main2 time free or serabut di office...hehehehehe..jomla main sama2 boleh menguji or menambah pengetahuan gitu.. =) sile click DI SINI or click kat iklan sebelah kanan blog tue ha....Have Fun!!!!!!!!!!!!!!

-daa-
Labels: 0 jeRiTan dUniA luaR | | edit post
Reactions: 
Malu tapi.....

rindunyer rasa di hati ni...pada siapa lagi kalau bukan pada en.suami tue...busy amat sepanjang cuti sekolah....sejak cuti raya haji asyik berpisah je...huhuhuhuhuuu...macam ni la gamaknye rasa pasangan yg PJJ kan.....nampak gaya nye begini la yg akan berlaku pada musim cuti sekolah seterusnya...huhuhuhuhuhuhuuhuuuuu...

-daa-

p/s : cepat balik awak tue........ =)
Labels: 1 jeRiTan dUniA luaR | | edit post
Reactions: 
R.E.N.U.N.G.A.N. B.E.R.S.A.M.A
KITA SEBENARNYA.. lebih gembira menyambut 1hb. Januari daripada 1 MUHARRAM.
KITA SEBENARNYA.. lebih tahu apa itu 14 Februari daripada 12 RABIUAWAL.
KITA SEBENARNYA.. lebih membesarkan Sabtu dan Ahad daripada hari JUMAAT.
KITA SEBENARNYA.. lebih khusyuk mendengar lagu daripada mendengar AZAN.
KITA SEBENARNYA.. lebih suka lepak, tidur, tengok tv daripada SEMBAHYANG.
KITA SEBENARNYA.. lebih tahu nama2 artis kita daripada nama 99 nama ALLAH.
KITA SEBENARNYA.. lebih suka menyebut hello atau hai drpd ASSALAMUALAIKUM.
KITA SEBENARNYA.. lebih suka memuji manusia daripada TUHAN kita sendiri.
KITA SEBENARNYA.. lebih suka membaca majalah drpd buku2 AGAMA dan AL-QURAN.
KITA SEBENARNYA.. lebih suka pergi ke konsert daripada CERAMAH AGAMA.
KITA SEBENARNYA.. lebih suka memaki,mengumpat orang drpd DOAKAN mereka.
KITA SEBENARNYA.. lebih suka kemungkaran daripada berbuat KEBAIKAN.
KITA SEBENARNYA.. lebih cintakan urusan dunia daripada urusan AKHIRAT.


-daa-
p/s: share from status fb abg yie saya... =)
Labels: 0 jeRiTan dUniA luaR | | edit post
Reactions: 
Sunnah
Labels: 0 jeRiTan dUniA luaR | | edit post
Reactions: 
Well said......
Labels: 0 jeRiTan dUniA luaR | | edit post
Reactions: 
Nasihat Sepanjang Zaman

Barangsiapa merasa cukup dengan apa yang telah diberikan Allah, maka dia kaya.

Barangsiapa suka memandang harta orang lain, dia akan mati miskin.

Barangsiapa tidak redha (tidak rela) dengan apa yang telah diberikan Allah kepadanya, maka dia telah menentang keputusan-Nya.

Barangsiapa memandang remeh kesalahannya, maka dia akan memandang besar kesalahan orang lain.

Barangsiapa memandang besar kesalahannya, maka dia akan memandang remeh kesalahan orang lain.

Barangsiapa membuka aib orang lain, maka aib keturunannya akan tersingkap.

Barangsiapa menggali lubang untuk mencelakakan saudaranya, maka dia sendiri akan terjerumus ke dalamnya.

Barangsiapa bergaul dengan ulama, maka dia akan dimuliakan.

Barangsiapa memasuki tempat-tempat biasa dikunjungi orang-orang bodoh, maka dia akan direndahkan.

Dan barangsiapa memasuki tempat-tempat kemaksiatan, maka dia akan dituduh berbuat maksiat.


-daa-

Labels: 1 jeRiTan dUniA luaR | | edit post
Reactions: 
Renungan Bersama
Walaupun ramai yg berkata : “KUBUR LAIN-LAIN, DOSA LAIN-LAIN, SIKSA NERAKA LAIN-LAIN~”

INGATLAH!!!
yang memandikan jenazah kamu "ORANG LAIN"
yang sembahyang jenazah kamu "ORANG LAIN"
yang mengkafankan jenazah kamu "ORANG LAIN"
yang mengkebumikan jenazah kamu "ORANG LAIN"
yang membacakan yaa siin d pusara kamu "ORANG LAIN"
yang bersedih diatas kematian kamu juga melibatkan "ORANG LAIN"

jadi JANGAN menyusahkan "YANG LAIN" dgn perangai kamu yg "TIDAK DISENANGI oleh ORANG LAIN"...

-daa-
Labels: 0 jeRiTan dUniA luaR | | edit post
Reactions: 
Self-Motivated
Labels: 0 jeRiTan dUniA luaR | | edit post
Reactions: 
Talk to the Mirror
New Yet Old

-daa-
Labels: 0 jeRiTan dUniA luaR | | edit post
Reactions: 
Talk to the Mirror
talk to the mirror
......................

-daa-

Labels: 0 jeRiTan dUniA luaR | | edit post
Reactions: 
Who Says
video

I wouldn't wanna be anybody else. Hey.
You made me insecure
Told me I wasn’t good enough
But who are you to judge
When you’re a diamond in the rough
I’m sure you got some things
You’d like to change about yourself
But when it comes to me
I wouldn’t want to be anybody else

Na na na na na na
Na na na na na na na

I’m no beauty queen
I’m just beautiful me

Na na na na na na
Na na na na na na na

You’ve got every right
To a beautiful life
C'mon

[Chorus]
Who says
Who says you’re not perfect
Who says you’re not worth it
Who says you’re the only one that’s hurting
Trust me
That’s the price of beauty
Who says you’re not pretty
Who says you’re not beautiful
Who says

[Selena Gomez - Verse 2]
It’s such a funny thing
How nothing’s funny when it’s you
You tell ‘em what you mean
But they keep whiting out the truth
It’s like a work of art
That never gets to see the light
Keep you beneath the stars
Won’t let you touch the sky



Na na na na na na
Na na na na na na na

I’m no beauty queen
I’m just beautiful me

Na na na na na na
Na na na na na na na

You’ve got every right
To a beautiful life
C'mon

[Chorus]
Who says
Who says you’re not perfect
Who says you’re not worth it
Who says you’re the only one that’s hurting
Trust me
That’s the price of beauty
Who says you’re not pretty
Who says you’re not beautiful

[Bridge]
Who says
Who says you’re not star potential
Who says you’re not presidential
Who says you can’t be in movies
Listen to me, listen to me
Who says you don’t pass the test
Who says you can’t be the best
Who said, who said
Won’t you tell me who said that
Yeah, oh
Who says

[Chorus]
Who says
Who says you’re not perfect
Who says you’re not worth it
Who says you’re the only one that’s hurting
Trust me
That’s the price of beauty
Who says you’re not pretty
Who says you’re not beautiful
Who says?



-daa-

p/s: melayan lagu ini sampai mengantuk ditegur En.Suami....heheheeheeee..
Labels: 0 jeRiTan dUniA luaR | | edit post
Reactions: 
Aidilfitri 1432 / 2011
Salam Aidilfitri..................Alhamdulillah dah raya sakan,kenala masuk keje ye kekawan...tp mood raya sebulan so keje pon mcm dtg beraya je rasanye....heheheheheeee......ramai lg opismates yg raya sakan nie...student pon xde,senyap sunyi...hohohohoooooooo...bak kata faezah "letak parking kete melentang la..." heheheheheheheeeee...tunggu la nextweek mcm mana....rebut parking la korg semua.....siap kena kuar lunch awal takot makanan habis....dengan new student lg yg tgh berorientasi di main kampus...meriah la kampus kota nie nanti...... aktiviti raya cam bese je....bergambor la kite semua....bukti kehadiran di hari raya pertama seperti di bawah....hehehehehee



family candid pic..naseb baek nampak gak muka En.Suamiku =) siap buat sign saranghae ye.....


En.Suamiku busy snap pic org lain, sampaikan pic Pn.Isterinye pon x dan nak snap ye...luckily ada gak pic ini bukti raya pertama as suami isteri....hehehehheehehe

-daa-
Labels: 0 jeRiTan dUniA luaR | | edit post
Reactions: 
Happy Eid Mubarak =)

Alhamdulillah...Salam Aidilfitri semua....memang boleh raya sakan dan sepatutnya dapat duit raya tahun ini...why???? sebab saya berjaya puasa penuh sepanjang ramadhan ini...percaya la...sepanjang akhil balikh ni,inila pertama kali berjaya puasa penuh...barula rasa bermakna nak raya...hehehheheheeee...tapi x dapat dh duit raya..suami pun x bagi dah,mentang2 dah bertukar status ni,kad raya pun xnak bagi ye bang ye...ni nak bagi ayat "habis madu sepah dibuang" ni,ni.....heheheheheheeeee....

first time beraya bersama en.suami...xde la rasa lain sgt,biasa2 je...sebab kitorg kan satu kampong...tahun ni beraya di kampung abah dlu,umah Mok di KT...penuh rumah ngan family kitorg je..x g berjalan2 pon,duduk rumah sebab ramai org dtg beraya...siap berphotoshot each family lagi dgn background pokok buluh yang bkn utk buat lemang tu (x tau pe ke namanya pokok itu) lepas zohor terus bertolak balik KB....ke rumah mertua lak di PCB...dlm 1 hari leh beraya both family... =) jalan lengang giler.... malu2 kucing dan diam seribu bahasa bila beraya umah sedara-mara en.suamiku...ala saya kan pemalu dan pendiam...hehehehheheeee....asyik kena panggil "pengantin baru" je...dpt lg hadiah kawen...leh buat baju selepas raya..thanks ye pd mereka2 yg terlibat.... =)

ok penat sudah, mahu masuk beradu...en suami siap kuar berderat lagi...lepas gian la tue...kat KT xde geng nak sembang2 di kedai kopi...hehehehehehee....

-daa-
Labels: 0 jeRiTan dUniA luaR | | edit post
Reactions: 
Expectation

betulla apa yang difikir dan dijangka
-daa-
Labels: 0 jeRiTan dUniA luaR | | edit post
Reactions: 
Wanita itu...
Al Khawarizmi, ahli Matematik Islam ditanya tentang wanita terbaik.
Beliau menjawab,
Jika wanita solehah & beragama = 1
Jika dia cantik, tambah 0 kepada 1 = 10
Jika dia kaya, tambah lagi 0 = 100
Dan jika dia dari keluarga baik-baik, tambah lagi 0 = 1000
Tetapi jika yang “1” tiada..
maka, tiada apa yang tersisa padanya kecuali sekelompok “0”

-daa-

p/s : sangat suka copy paste status Kak Mas, coursemate anat... rindu lak rase =)

Labels: 0 jeRiTan dUniA luaR | | edit post
Reactions: 
What About Love
Monday kan so blues la.....hehehhehee
-daa-

Labels: 0 jeRiTan dUniA luaR | | edit post
Reactions: 
Shhhhhhhh................
tetiba teringin memiliki sebuah diary.....ingin menulis...tentang rasa di hati.....tanpa perlu mengundang kontroversi...sekadar melepaskan apa yang dirasa....supaya berasa tenang....heheheheeee

-daa-
Labels: 0 jeRiTan dUniA luaR | | edit post
Reactions: 
wise said...i like....
Hello!!!!!!!!!!!!!!!!!! lamanye tak post entry di malam hari ini...alang2 online sebab tolong adik ngan assignment nye so gatal tangan la nak posting nie...hehehehehee.....lama dah come across kata2 di atas itu so nak sjare ngan korg semua sebab saya kan caring...............hehehehehe.layannnnnnnnnn

-daa-

Labels: 0 jeRiTan dUniA luaR | | edit post
Reactions: 
menu2
ok mari start food or recipe browsing.............heheheheheheheeeee.....nak masak ape la petang ini ye...heheheheheeee.dulu2 kemain lagi menyakat org "nasi minyak la tue.." alih2 dia pulak yang addicted siap beli tuk bersahur lagi...hehehehee....

-daa-
Labels: 0 jeRiTan dUniA luaR | | edit post
Reactions: 
Review menu
sepanjang minggu lepas berpuasa ,menu saya adalah :

*sayur campur,sambal sotong dan telur goreng
*sawi masak air,ayam masak tiga rasa
*ayam masak lemak cili padi dan kangkung goreng belacan


3 hari je masak2 sebab khamis sampai ahad balik kb so mkn sedap2..masakan mak dan mak mertua...heheheehehe
hari ini tak perlu fikir nak masak pe sebab nak balik umah Mok,makan masakan Moksu lak.....hehehehehehehe

-daa-

p/s : tak sabar nak try menu Mak yang tlg masakkn (emmm tolong kacau je pon...hehehe) semalam =p



Labels: 0 jeRiTan dUniA luaR | | edit post
Reactions: 
Ramadhan Pertama
Alhamdulillah berjaya puasa hari nie setelah ABC...heheheheheee..dan bersolat terawih smlm walaupon demam sekejap... xde mood nak fikir masak ape tuk sahur sebab demam kebah sket..huhuhuhu...naseb baik trbangun....masak sayur campur dan goreng ikan je....last2 suamiku sediakan budu untuk dirinya sendiri.....heheheheheee..duduk umah sewa baru nie,5 minit je trus sampai opis tapi still lewat sket...baby nye pasal la nie....oh,jgn slh paham lak...baby itu adalah suamiku (dik ina mesti mengilai kalu baca ni...hahahaha) ...kui...kui...kui....bersemangat ala2 jitu jer pepagi tadi,msk opis trus buka folder TESIS...hehehehe...chaiyo!!!!!!!!!!!!! aim diri sendiri tuk siapkan dlm bulan ramadhan yang mulia ini....Ya ALLAH,berikanla aku semangat dan permudahkanlah urusanku ini...amin. now,take 5 jap,google cari resepi...heheheheeeee.....nak masak pe ek berbuka nati....neway selamat berpuasa semua!!!!!!!!!!!!

-daa-

p/s : kueh raya o kueh raya..........hihihiihihihiiiiii
Labels: 0 jeRiTan dUniA luaR | | edit post
Reactions: 
Alhamdulillah Selamat Datang Ramadhan

Selamat Berpuasa semua....... =)

-daa-

p/s : berpuasa di rumah sewa baru bersama suami baru...eh...suami tersayang! heheehe
Labels: 0 jeRiTan dUniA luaR | | edit post
Reactions: 
aaaahhhhhhhhh it happen again
ok,it's PMS fault and the cycle.....mine was...wasting 2 strips....hehehehee

-daa-

p/s : bear in mind...'BE HAPPY'
Labels: 0 jeRiTan dUniA luaR | | edit post
Reactions: 
BERLIBUR
sunday bluessssssssssss.....................sgt boring,bru blk dr hotel tanjung vista de bengkel koQ MBBS...jage meje pendaftaran n standby je...boring maaa....pas lunch trus blk kampus....msk2 opis,sepi giler....xde org....huhuhuhuhuu...duduk la guna pc masz si pengantin baru...lappy tgl x bwk....sbb trus g hotel pg td...mls nk bwk msk...heheheheeeee....trase nk blk umah je nie..mengantukkkkkkkkk..... aiseh,merunggut lak...actually nk story pasal weekend nye act...ok....stop...a fresh start!!!!!!!!!!!!!!


trsgt bersungguh2 last friday...pas je Mak bertolak balik KB trus blk umah sendri dr umah nenek aka MOK...wat keje sket then tetiba.... "jom gi mesra mall..." katanye suami saya....errrrrrrr,betul ke nie...yippeee!!!!!!!!!!!!!!!! trus brsiap.... dlm 2 jam lbh gak la trip nye...sampai2 trus tuju tgv...bg can suami dlu so tgk transformer je sbb dh lewat 1 movie je la dan tuk tgk...huhuhuhuhuuuuu...harry potter ku!!!!!!!!!!!!!!!! sabar2...huhuhuhuhuuuuu...punye la plan nk gie tgk wayang smpai 2-3 kali bincang bersama-sama sebab kemain jauhnye tgv itu...neway kenala bsyukur ade gak kt terengganu nie...movie yg ditunggu2 tue..harry potter...sabar2...de promo movie twilight gak before transformer start trus la berfikir boleh tgk ke x?heheheheheee...bab2 itu sangat la laju fikirnye....hahahahaahaa....dunia2..


-daa-

p/s : PMS or anginku......... =(
Labels: 0 jeRiTan dUniA luaR | | edit post
Reactions: 
Saya Sudah Dewasa.........
setelah trase x puas hati tgk berita tempatan,maka hari ini me google sana sini...wooo,hari ini hari me banyak berfikir.....heheheheehehe...x mo ckp banyak sila korg pikir sendiri jugak la...di SINI


-daa-

p/s : makluman : saya sokong calon BEBAS............heheheheeh,eh jadi tak RAHSIA sudah..........btw semoga kita semua aman2 saje.... AMINnnnnnnnnnnnnnn
Labels: 1 jeRiTan dUniA luaR | | edit post
Reactions: 
Keperluan itu
terasa ingin menunaikan tanggungjawab....moh kite ke pos malaysia =)
Labels: 0 jeRiTan dUniA luaR | | edit post
Reactions: 
Tidak Serasi.........
B4 tido dh pk...bangun pagi b4 mandi dh keluarkn dr peti... siap solat trus sediakn pe yg patot...kelentung kelentang....siap.......tapi.................


-daa-

p/s : inilah pembaziran di pagi hari ahad ini...SEKIAN =(
Labels: 0 jeRiTan dUniA luaR | | edit post
Reactions: 
Sheikh Afifi
pedih2 mata tadi trus xde mood nk writing so tour la fb x jemu2...huhuhuhuuuuu...last2 trjumpa keratan berita utama...isk3 slowpoke sungguh diri ini...xtau pon pasal beliau di atas,dgr berita tu trus google pasal beliau....Alhamdulillah...........nk tau gak sila ke wiki di SINI

-daa-
Labels: 0 jeRiTan dUniA luaR | | edit post
Reactions: 
Count On Me
video

-daa-

p/s : monday bluessssssssssss
Labels: 0 jeRiTan dUniA luaR | | edit post
Reactions: 
S.E.B.U.L.A.N
Genap sebulan..........hehehheeheehehehehheeeeeeeeeeeeeeeee
sekian

-daa-
Labels: 0 jeRiTan dUniA luaR | | edit post
Reactions: 
Cupcakes with Love From Waina Sayanggggggggggggg

cantek kan cupcakes itu.....rasanye lagila sedapppppppppppppppppppp....sebab base nye sedapp dan icingnye x manis sangat sbb me memang la pantang benda manis2 nie.....heheheheheee...terima kasih waina bagi wed gifts, kenyang saya & peli... =)
sesape nak try test cuba sila click SINI banyak lagi kek2 yang best...
trus trase semangat nak baking kembali....tp oven xde lagi...huhuhuhuuu...

-daa-

p/s : Julai sudah dan Ramadhan x lama lagi dh...dh de tester kueh raya pon kt pantry opis ni...heheehehee
Labels: 0 jeRiTan dUniA luaR | | edit post
Reactions: 
Mari Memasak
tetiba trase kalut,cepat2 buka blog,click dapurku...huhuhuhuhuuuuu xde rupenye resepi2 itu...aiyok,ptg2 nk dkt blk keje mesti trpk "nak masak pe la ptg nie?" heheheheeee...buku resepi ntah ilang ke mana dh....akibat jrg sekali memasak jd la begini...kuikuikui.... bekalan kemain lagi Mak dh sponsor...thanks Mak =) hoh,maka kembali merajinkan diri mencari resepi online tapiiiiiiiiiii asyik tgk yg baking2 je nie...hahahahaaa... last week start masak2 nie en suami aka SIFU nye komen ringkas dan padat je "bolehla buat makan" trus kompius.........sedap ke x sedap....double meaning ye....xpe2 nk masak smpai dapat komen "sedapppppppnyeeeeeeeeee"

-daa-

p/s : mari ganti pose reramai...hehehehehe
Labels: 0 jeRiTan dUniA luaR | | edit post
Reactions: 
R.I.N.D.U kembali lagi
sentimental perasaan hari ini...terus buat poll di sebelah kanan blog ini (kemain promote...hehee).. my BFFs ade s sebab de 4 org....=p ape lah cerita mereka2 ini sekarang agaknye ye.......meh try update setakat yang diketahui

1. Dara 1 : Zira : tengah bertungkus lumus siapkn phd + join marathon sana sini (healthy lifestyle)


2. dara 2 : Lina : busy dengan kerjaya cikgu nye....kawen jgn lupe ye cik lina...hehehe


3. Dara opps 3 : Waina : dah ade anak sorg baby Ilham cutie =)


4. Dara opps 4 : Dilah : mum to be..take care dear


5. Dara opps 5 : Ziela aka me : bertungkus lumus siapkn master...hehehehehee


-daa-
Labels: 1 jeRiTan dUniA luaR | | edit post
Reactions: 
Tunjuk Ajarku Sifu 2
sangatla terasa perasan pengantin baru semalam...Y? sebab shopping barang2 dapur semua berdekit-dekit je....utk makan berdua je kan....heheheheeee....siap tak sabar pulak tunggu Mak datang bersama bekalan dapur....eceeeee.....teruskan perasan bersemangat ini ye untuk berada di dapur...chaiyo!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! 1st meal brsama semalam oleh Sifu adalah........ hahaahaa....Megi...kemain nak tunjuk skill masak2 nie....okla sedapppppppppppppppp..........kalu me yg masak confirm la megi + perencah megi + air panas....heheheeheheeee....rindu lak kat skolah...

-daa-

p/s : Sifu sekarang dah jadi James Bond....bkepit ngan Pistol je kejenye...sambil mata melilau mencari si cicak..........heheheheeee....ah,tension tringatkn cicak =(
0 jeRiTan dUniA luaR | | edit post
Reactions: 
Try & Error
due to unsupported language,me stuck with adsense registration...heheheeheeeee...trus trase nk writing in english =p disebabkn dah try kali pertama trus nk try lg sampai berjaya gitu.....eceee bab2 ni semangat trlebih betui.....weeeeeeeeeeeeeee....sekian.

-daa-
Labels: 0 jeRiTan dUniA luaR | | edit post
Reactions: 
Persediaan..
sdh 3 kali ke mundok..2 kali hanya window shopping...hehehehhee.last friday gie lg bwk Mak....aigoooo borong sakan...tp x pe tuk kpenting me jgk...beli brg2 dapur....Mak kemain kate murah2 brg2 sana siap planning nk gie lagi tue....heheheheheeeee....bis la jd 2nd house la mundok tue tuk Mak....smakin lengkap dh dapur d umah me nie...cuma x brasap je lg...kui,kui...kui........lek lu,slow2 ye...en suami sila bsabar...syg kn,kn...kn...

-daa-
Labels: 0 jeRiTan dUniA luaR | | edit post
Reactions: 
Untukmu Suami

Pernikahan atau perkahwinan,
Menyingkap tabir rahsia,
Isteri yang kamu nikahi,
Tidaklah semulia Khadijah,
Tidaklah setaqwa Aisyah,
Pun tidak setabah Fatimah,
Justeru, isterimu hanyalah wanita akhir zaman,
Yang punya cita-cita menjadi solehah.

Pernikahan atau perkahwinan,
Mengajar kita kewajipan bersama,
Isteri menjadi tanah, dalam pernikahan atau perkahwinan,
Kamu langit penaungnya,
Isteri ladang ternakan, kamu pemagarnya,
Isteri kiasan ternakan, kamu gembalanya,
Isteri adalah murid, kamu mursyidnya.

Isteri bagaikan anak kecil tempat bermanjanya,
Saat isteri menjadi madu kamu teguklah sepuasnya,
Seketika isteri menjadi racun kamulah penawar bisanya,
Seandainya isteri tulang yang bengkok berhatilah meluruskannya.

Pernikahan atau perkahwinan,
Menginsafkan kita perlunya iman dan takwa,
Untuk belajar meniti sabar dan redha Allah S.W.T,
Kerana memiliki isteri yang tidak sehebat mana,
Justeru, kamu akan tersentak daripada alpa,
Kamu bukanlah Rasulullah S.A.W,
Pun bukanlah Saidina Ali R.A.
Kamu suami akhir zaman yang berusaha menjadi soleh.

Amin................


-daa-


p/s : ape la suamiku buat di rumah itu....heheheheheehe

Labels: 0 jeRiTan dUniA luaR | | edit post
Reactions: 
Mutiara Kata
"Kamu semua adalah pemimpin dan setiap pemimpin adalah bertanggungjawab terhadap orang-orang yang dipimpin"
Labels: 0 jeRiTan dUniA luaR | | edit post
Reactions: 
The Six Errors Of Man
1. Believing that individual advancement is made by crushing others

2. Worrying about things that cannot be changed or corrected

3. insisting that a thing is impossible because we cannot do it ourselves

4. Refusing to set aside trivial preferances

5. Neglecting development and refinement of the mind and not acquiring the habit of reading and study

6. Attempting to compel others to believe and live as we do

-daa-


p/s : dok membaca jurmal yg x bkaitan ngan tesis,trus quote errors di atas....dan berkata "betul,betul,betul..........." hehehehehee
Labels: 1 jeRiTan dUniA luaR | | edit post
Reactions: 
Adab-adab berhadapan dengan Suami

1. Semasa suami bercakap hendaklah isteri diam mendengarnya dan jangan suka menyampuk atau memotong cakapnya.

2. Bila suami marah hendaklah isteri mendiamkan diri, jangan suka menjawab. Sikap suka menjawab, bertekak dan menegakkan kebenaran sendiri akan menambahkan lagi kemarahan suami. Jangan terkejut jika suami angkat kaki meninggalkan rumah berhari-hari atau tidak mahu bertegur sapa dengan anda sebagai denda di atas kedegilan anda sebagai isteri. Sebaliknya, kalau suami kembali ke rumah jangan disambung atau diulang-ulangi cerita lama. Sambutlah suami dengan senyuman kasih sayang dan bersegeralah meminta maaf. Jangan kita tunggu suami meminta maaf dengan isteri, jatuhlah martabat keegoannya selaku seorang lelaki.

3. Kadang-kadang si suami sengaja suka mengusik isterinya. Bila dia menyakiti hati isteri hendaklah banyak bersabar, jangan cepat merajuk. Merajuk adalah sifat orang yang tidak matang dan seperti perangai keanak-anakan. Cuba kita perhatikan perangai kanak-kanak, mereka akan cepat menjerit bila ada sesuatu yang tidak kena tambahan pula kalau yang menegurnya itu ibunya sendiri. Sengaja dihentak-hentakkan kaki meraung sekuat hati meminta simpati dari ibunya.

4. Bila kuku, misai dan janggutnya panjang hendaklah segera dipotongkan (jika panjang janggutnya lebih dari segenggam).

5. Jika dia berhajat sesuatu hendaklah isteri cepat bertindak. Bangun segera bila disuruh. Jangan melengah-lengahkan kemahuannya supaya tidak mencetuskan kemarahan atau rasa tersinggung dihatinya. Jangan isteri buat acuh tak acuh, hatinya akan kecewa dan menandakan isteri sudah tidak taat padanya.

6. Hendaklah memasak mengikut kesukaan suami bukannya ikut selera isteri. Kalau suami suka makan gulai kari atau masak lemak cili api, janganlah kita masak lauk asam pedas atau ikan goreng. Suami akan gembira bila seleranya ditepati. Janganlah pula ikan yang menjadi mangsa, diketuk lengkang-lengkung hingga hancur kerana meradangkan sikap suami yang mahu lauk tersebut dimasak mengikut seleranya sedangkan isteri tidak menggemarinya.

7. Apabila pakaian suami koyak atau tercabut butangnya hendaklah segera dijahit. Jahitlah dengan secantik yang boleh supaya pakaian itu kelihatan kemas dan cantik. Jangan dibuat sambil lewa kerana jahitan tersebut akan melambangkan peribadi isteri samada ikhlas atau terpaksa. Semua suami akan berasa bangga jika pakaiannya dijahit sendiri oleh jari-jemari halus isterinya, sekurang-kurangnya dapat menampung ekonomi rumahtangga.

8. Sentiasa sediakan barang-barang keperluan di dalam poket baju dan seluar suami iaitu sikat, celak, cermin kecil, minyak wangi dan kayu sugi. Tidak menjadi kesalahan seandainya si suami menolak segala persediaan tersebut tetapi sekurang-kurangnya sediakanlah minyak wangi dan kayu sugi.

9. Bila bertembung kehendak suami dan anak-anak, dahulukanlah kehendak suami, begitu juga dengan kehendak ibu ayah. Sekiranya suami ingin dilayan hendaklah ditaati meskipun isteri berada di dalam keadaan letih. Melayani suami merupakan satu pahala besar keatas setiap isteri.

10. Apabila menggunakan harta suami ataupun duit yang hendak kita hadiahkan kepada ibu bapa maka mintalah izin darinya terlebih dahulu. Jangan beri dahulu kemudian baharu diberitahu kepadanya. Siapa tahu mungkin wang itu amat diperlukan sedangkan isteri sewenang-wenangnya telah menghadiahkan kepada orang lain, suami dapat pahala sedangkan isteri tidak dapat apa-apa. Sebenarnya meminta izin itu ialah sebelum melakukan sesuatu tindakan bukannya setelah perkara itu berlaku diberitahu. Ini silap sebenarnya tapi kes-kes seperti inilah yang sering berlaku di kalangan para isteri.

11. Sentiasa berada di dalam keadaan bersih dan kemas ketika suami berada di rumah. Isteri hendaklah berada di dalam keadaan berwangi-wangian supaya hatinya senang untuk bersenda gurau dengan isterinya. Ketahuilah bahawa bersenda gurau antara suami isteri juga merupakan salah satu ibadah yang diredhai oleh Allah swt.

12. Air minum suami hendaklah sentiasa disiapkan jangan sampai dia minta biarpun sekadar air masak sejuk. Sebaik-baiknya sediakanlah minuman panas seperti kopi, teh atau susu. Air panas elok disimpan di dalam termos supaya memudah dan menjimatkan masa kita. Kalau boleh sediakan kuih-kuih ringan seperti karipap, cucur, bubur, apam ataupun biskut kering. Hal ini juga dapat mengelak anak-anak dari membeli makanan ringan di kedai yang tidak mengandungi zat di samping tidak terjamin kebersihannya.

Akhir kata hendaklah isteri sentiasa menghormati dan memuliakan keluarga suami. Bersikap ramah-tamahlah dengan keluarganya dan bersabarlah di atas segala tindakan mereka jika ada yang bertentangan dengan syariat. Di sinilah peranan isteri untuk berdakwah kepada mereka tetapi biarlah berhikmah dan kena caranya agar setiap tindak-tanduk kita dikasihi dan dihargai oleh mereka seterusnya menjadi menantu atau ipar yang dicontohi akhlak, peribadi dan ibadahnya.

-daa-

p/s: credit to iluvislam.....celik mata rase baca rencana ini.....tringat lak sepanjang seminggu lbh nie de wat salah tak ngan sifu....huhuhuhuhuhhuu.....

Labels: 0 jeRiTan dUniA luaR | | edit post
Reactions: 
Tunjuk ajarku SIFU
me dh de sifu sjak2 dh btukar status ini...hehehehheeeee. 1st class,sifu ajar me cara buat air utk beliau...eh,me reti ye buat air nie...hehehee...lg2 air 3 in 1 je nie....but my sifu de cara trsendiri tuk buat air nie,kena ikot step ye....

1.isi serbuk 3 in 1 dlm cawan
2.masukkn air panas
3.tambahkn susu manis sket ye....


amacam,ok?me follow je sbb sifu dok sebelah memantau...hehe.dolu2 snang je buat air tuk sifu time sifu dtg umah me,gn 3 in 1 juga tp sbb buat bkn dpn mata sifu jd selamat la me..hihihihiiii

-daa-

p/s: debor tunggu 2nd class nie...heheheheheee
Labels: 0 jeRiTan dUniA luaR | | edit post
Reactions: 
Precious moments

-daa-
Labels: 0 jeRiTan dUniA luaR | | edit post
Reactions: 
Not so wordless =p

walaupon hari ini bukan hari wordless wednesday, tp korg enjoy je la tgk pic nie...speechless...xtau nk tulis pe.heheheehe

-daa-

Labels: 2 jeRiTan dUniA luaR | | edit post
Reactions: 
Countdown
3 hari lagi

-daa-
Labels: 2 jeRiTan dUniA luaR | | edit post
Reactions: 
Gatal Part 6

tetiba rasa berdebar-debar heheheehehehee...huhuhuhhuhuuu...hohohhooooo..apekah??????????????


-daa-
Labels: 0 jeRiTan dUniA luaR | | edit post
Reactions: 
Countdown
5 hari lagi

-daa-
Labels: 0 jeRiTan dUniA luaR | | edit post
Reactions: 
Countdown
10 hari lagi

-daa-
Labels: 0 jeRiTan dUniA luaR | | edit post
Reactions: 
Gatal Part 5
Labels: 0 jeRiTan dUniA luaR | | edit post
Reactions: 
Gatal Part 4


video

From This Moment

by Shania Twain


(I do swear that I'll aways be there.
I'd give anything and everything and I will always care.
Through weakness and strength, happiness and sorrow,
for better or worse, I will love you with
every beat of my heart.)
From this moment life has begun
From this moment you are the one
Right beside you is where I belong
From this moment on

From this moment I have been blessed
I live only for your happiness
And for your love I'd give my last breath
From this moment on

I give my hand to you with all my heart
Can't wait to live my life with you, can't wait to start
You and I will never be apart
My dreams came true because of you

From this moment as long as I live
I will love you, I promise you this
There is nothing I wouldn't give
From this moment on

You're the reason I believe in love
And you're the answer to my prayers from up above
All we need is just the two of us
My dreams came true because of you

From this moment as long as I live
I will love you, I promise you this
From this moment
I will love you as long as I live
From this moment on




-daa-

p/s : at last ketemu jua lagu ini..........konon2 lagu tuk wedding la nie...heheheheee...jiwo2


Labels: , 0 jeRiTan dUniA luaR | | edit post
Reactions: 

-daa-

p/s : esok cutiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiii.................
Labels: 0 jeRiTan dUniA luaR | | edit post
Reactions: 
My weekend....
weekend yang boring + sepi = potong rambut

-daa-


p/s : bkurun dh ptg rambut sendiri...hahahahha...
Labels: 0 jeRiTan dUniA luaR | | edit post
Reactions: 
Countdown
20 hari lagi


-daa-
Labels: 0 jeRiTan dUniA luaR | | edit post
Reactions: 
Gatal Part 3
dlm bz2 bg kad kat org,dpt gak la kad dr org lain...musim mengawan la katekn...hahahahhaaaa..at last,trmasuk gak dlm kategori nie...latest card dr Lah...yg x tahan nie siap tulis "kak zila & suami "...auw! so suwetttttttttt....(galoks nye rase..)...neway,sori la Lah,x leh gie sbb bru 2 hari sah jd suami isteri 2...insyaallah...........amin2....kekwn pon ramai nk kawen tarikh2 dkt ni x pon yg sama tarikh...mari kita yg sama kategori nie sama2 brdoa smoga urusan majlis kita itu brjalan dgn lancar dan dirahmati-NYA.....


-daa-
Labels: 0 jeRiTan dUniA luaR | | edit post
Reactions: 
countdown
30 hari lagi




-daa-


p/s : busy melampau2 sampai x ingat nk countdown...eceeee....ok x en peli?heheheehe..
Labels: 1 jeRiTan dUniA luaR | | edit post
Reactions: 
Murah Rezeki
Alhamdullilah....got another offer BUT.... rase nk tolak tapi speechless td tuk kate xnak...mujur x tanya nk ke tak...just follow up offer letter dpt tau tak....oh no,kena berdoa mintak ditetapkan hati....kena tgk blk aim pe....yup,further phd dlu lg penting....walaupon post new offer ini best tp chance tuk phd mcm sayup2 je lg...ecee...ayat tuk menyenangkn hati...bila dikenang2kn blk sgt la aku nie jenis " 1st come 1st serve..." paham?then trus brjuang dgn hepinye..bagus ke dak mcm ni?rasenya ok je bg aku nie....sudah2 jgn pk lbh2 nanti buntu...

-daa-
Labels: 1 jeRiTan dUniA luaR | | edit post
Reactions: 
Gatal Part 2
dgn ini saya....eceeeee....sudah terang lg trpampang,maka sesiapa di sini dijemput dtg ke majlis ini ye....the more the merrier =) nk kad,tglkn alamat deh

-daa-
Labels: 0 jeRiTan dUniA luaR | | edit post
Reactions: 
Gatal Part 1
tersengih2 je bila etek (mak sedara,adik mak) menegur di fb..."pe kabo bakal pengantin.."

-daa-
Labels: 0 jeRiTan dUniA luaR | | edit post
Reactions: 
Please Be Careful...darah manis kwn2 kate =p
clumsy me...akhirnye trjatuh tangga smlm kt opis...mengelongsor mcm main gelongsor kt taman 2 hah....naseb baik sedarkn diri n boleh bgn sendiri....pedih giler luka kt lengan nie time nk mandi...oku jap sbb guna tgn kiri je wat pe2... =(
seperti biasa,sehari selepas kejadian baru merasa kesannya... lenguh2 bdn ari nie,tambah lh ngan pening kepala akibat projek gerudi tanah dpn kampus nie...brtambah2 lg dengan suntikan vaksin Hepatitis semlm pd lengan yg sama...lenguh2...ngan debor d pagi hari sbb kena jd MC...yg x menjadi tue...hahahahaa....penatnye rase hari nie...mengantuk gile pulak after lunch nie..aigooo...mcm2 ari nie...saket kepala lak rasenye nie....luka di lengan pun sengal2 je rasa...bontot pon baru rasa saket....hahaha pendek kata 1 badan la saket ari nie,luar dalam...huhuhuhuuuu...

-daa-

p/s : krg ke jdnye hantaran ku nati?hahahahaaaaa...
Labels: 0 jeRiTan dUniA luaR | | edit post
Reactions: 
Perempuan Memang Begini

Andai lelaki tahu..Apabila seorang perempuan jatuh cinta,lelaki itu tidak semestinya punya segalanya tetapi lelaki itu adalah segalanya di hatinya.

Andai lelaki tahu..Apabila seorang perempuan itu mengalirkan air mata, itu bukan bermakna dia lemah, tetapi dia sedang mencari kekuatan untuk terus tabah menyintai lelaki itu.

Andai lelaki tahu..Apabila seorang perempuan marah, memang dia tidak mampu mengawal perasaannya tapi percayalah, itulah maknanya dia sangat mengambil berat dan menyayangi lelaki itu. Lihat saja pasangan yang baru bercinta, mereka jarang bergaduh. Tetapi percayalah semakin bertambah sayang mereka pada seseorang, semakin pula banyak pertelingkahan yang berlaku.

Andai lelaki tahu..Apabila perempuan bercakap banyak, dia tidak pernah bermaksud untuk membuat anda rimas, tapi dia mahu lelaki mengenalinya dengan lebih dekat.

Andain lelaki tahu..Apabila perempuan berkata dia mahu anda berubah, itu bukan bermakna dia tidak mahu menerima anda seadanya, tetapi dia mahu menjadikan anda lebih baik, bukan untuk dirinya, tetapi untuk masa depan anda.

Andai lelaki tahu..Apabila perempuan cemburu dan tidak percayakan anda, bukan bermakna dia tidak sayang..tetapi dia terlalu sayangkan anda dan masih mengangap anda anak kecil yang masih memerlukan sepenuh perhatian. Kadang2 dia terlalu risau sekiranya terlalu percaya, anda akan mengkhianati kepercayaan yang diberi. Naluri keibuannya sangat kuat. Dia hanya mahukan yang terbaik untuk anda.

Andai lelaki tahu..Apabila perempuan merajuk, jangan kata dia mengada-ngada. Dia bukannya mahu dipujuk dengan wang ringgit atau hadiah sedozen, tetapi cukup dengan perhatian yang boleh buat perempuan rasa dihargai.

Andai lelaki tahu..Apabila perempuan jarang mengatakan ‘i love u’, itu tidak bermaksud dia tidak menyintai tetapi dia mahu lelaki itu merasai sendiri cintanya, bukan hanya hadir dari kata-kata tetapi juga melalui bahasa tubuhnya.

Andai lelaki tahu..Apabila perempuan kata dia rindu sama kamu, dia benar-benar maksudkannya. Apabila berjauhan, bayanganmu akan sentiasa bermain di mata.

Andai lelaki tahu..Apabila perempuan kata lelaki lain itu lebih baik dari kamu, jangan percaya kata-katanya kerana dia hanya mahu menguji kamu. Dia mahu melihat sejauh mana kamu sanggup menjadi yang terbaik di matanya. Walaupun sebenarnya memang kamulah yang terbaik di hatinya. Selagi dia dengan kamu, percayalah, walaupun perempuan menganggap masih ramai lagi yang lebih baik di matanya tetapi di hatinya, kamu tetap yang terbaik.

Andai lelaki tahu..Apabila perempuan menjadi degil, dia bukan bermaksud untuk menjadi degil tapi dia mahu melihat sejauh mana lelaki itu mampu bersabar dengan kerenahnya. Percayalah, hati perempuan itu sangat lembut. Andai kena caranya, jangan terkejut kalau akhirnya dia menukar fikirannya dalam masa sesaat.

Andai lelaki tahu..Apabila perempuan berkata, “tolong tinggalkan saya!”, dia tidak bermaksud menyuruh anda pergi selamanya. Dia hanya mahu menenangkan fikirannya sebentar saja. Apabila dia kembali tenang, percayalah dia akan mencari anda semula. Itu tandanya dia benar-benar menyintai anda. Perempuan sukar untuk mengawal perasaan. Dia terlalu emosional. Tapi dialah yang paling menyayangi anda dan sangat sensitif dengan perubahan pada diri anda.

Andai lelaki tahu..Sememangnya Allah menciptakan lelaki dan perempuan itu dengan perbezaan yang tersendiri. Tetapi sekiranya mereka saling memahami, mereka akan saling melengkapi dan menyempurnakan . Perempuan itu diciptakan oleh Allah indah sekali. Di sebalik air matanya, tersimpan seribu satu kekuatan yang bakal menjadikan seorang lelaki itu merasa selamat bersamanya. Biarpun zahirnya perempuan itu tampak lemah tapi dia punya kekuatan tersendiri yang bisa menggoncang dunia dan mungkin bisa pula membuat lelaki menjadi lemah kerananya. Jadi hargailah kehadiran seorang perempuan dalam hidup anda kerana dia didatangkan bukan dengan kelemahan sahaja tetapi dia juga ada kekuatan untuk menyongkong anda dan membuatkan hidup anda lebih sempurna. Dialah yang bakal menjadi perempuan bekerjaya, isteri juga ibu yang terbaik untuk anak2 anda.


copypaste dr fb,terasa best trus nk post sini...layannnnnnnnnnnnnnn....

-daa-


p/s : lawak je beria2 prepare tuk jd MC,last2 speaker trus je mulakn talk..hahahahaaaaa...

Labels: 0 jeRiTan dUniA luaR | | edit post
Reactions: 
I'm back....
mcm xpecaya lak berada di KL nie...hahahaaaa...dok UKM dh nie dgn hajat nk capture image but staf busy prepare tuk exam ospe...ptg nati la bru buat...sunyi je...dak2 master pakat xde...sorg je dok treat tikus...bosan2..huhuhuhu....internet pon cm siput n chipsmore...buat rs down je...eceeee....no2....chaiyo2!!!!!! wajib settlekn jugak pe yg dirancang tuk trip nie.... dh bulan 4 nie..aigoooo....siput btul diriku ini =(

-daa-

p/s: angin KL membuatkn diriku angin?????????? haha =(
Labels: 0 jeRiTan dUniA luaR | | edit post
Reactions: 
Anakku....

alhamdulillah 1st baby D5 sudah selamat dilahirkan pada hari ini,cun nye date nya 11.04.11... lots of hug for Muhammad Ilham Mujthahid (sori xtau btul ke dak ejaan nye nie) baby boy Waina =) x sabar nk tgk td,dpt tgk gmbo dlm handset je sbb baby x brsama waina...seram sejuk lak dgr citer new mom,waina n Ainul (7th month dh anak ainul...) thanks to Masz,eskot kami msk ward kalu dk brjanggut la tgu kol 1 bru leh visit...hehehehe... semoga Ilham membesar dgn sehat & mnjadi anak yg taat kpd ibubapanya...Amin.

-daa-

p/s : ibu2 kate mengandung itu best tp bersalin itu.....
Labels: 0 jeRiTan dUniA luaR | | edit post
Reactions: 
Sleeping beauty kah?
cilok dr blog Fath,my junior...suka entry dia smuanya best kat SINI

-daa-


p/s : sometime me wonder mcm mana blogger2 dpt idea utk entry yg best2 nie =)
Labels: 1 jeRiTan dUniA luaR | | edit post
Reactions: 
Wanita Islam
mari melayan iluvislam....


-daa-

p/s : berkobar lak writing ari nie... chaiyo!!!!!
Labels: 0 jeRiTan dUniA luaR | | edit post
Reactions: 
Sayang Kamu

hepi sgt,speechless...

-daa-
Labels: 6 jeRiTan dUniA luaR | | edit post
Reactions: 
The Game is On
finally after sebulan berfoya2,join workshop sana sini...maka hari ini 1st time attend anatomy practical...actually semalam dh start attend class...siap keluar surat lg for fellow spy attend at least 3 classes n 1 practical per week...heheheheee...good2....ingatkn td kena dissect abdomen je skali Dr S call panggil student medic year 1 trus for demo..aigooo...nasib x kena explain,observe je...trus tringat pe yg study dulu...n naseb baik superficial je....so far leh lah guide budak2 nie...next time kena prepare...rupa2nya Dr S nie suka ambush je....spatotnya esok practical anjak buat ari ni lak...n thnks Dr S sbb x suruh saya demo...heheheheeeeeee.

-daa-

p/s : sila buka blk segala buku n atlas.... chaiyo! =)
Labels: 0 jeRiTan dUniA luaR | | edit post
Reactions: 
Saket hati
oho..saket hati ngan semut api...berada d mana2 nie,bpunca dr bilik sewa la nie smpai ke opis lak...brsiar2 keliling lappy ku...aigooo....asyik membunuh je 2,3 hari nie....hehe....smpai trasa brjln2 lak atas tgn...walaupon xde pon...haha....perasan je...sape tau cara nk banteras semut nie,sila bkongsi info ye...thank you! =)

-daa-

p/s : kad o kad,xde kad xleh ke?????????sms n fb kan de...gps lg....pening2...huhuhu
Labels: 1 jeRiTan dUniA luaR | | edit post
Reactions: 
keMALANGan saya
hajat d hati nk blanje mkn steambot sempena 1st gaji tapi sadis yg amat...singgah atm mybnk nk withdraw duit tp meps x leh guna, so grk mcari atm cimb...tup2 kete wira stop kt simpang...rosak...huhuhuu.udah le auto...thanks pd mereka2 yg tlg tolak kete d mlm ari itu...trus call org2 yg bkaitan...restoren yg ndak dtuju pulak penoh katanya abg icam..maka confirmla kena gie mkn tmpt lain..dudukla tsadai tunggu kete tue cool down....prob air agaknye...tp sempat lg gie atm ngan kete abah...ok,so duit dh brada dlm tgn tp mood nk mkn tgl ciput tp sgt lapar sbb x mkn mana d siang hari..mak xde g sabah...huhuhuhuuuu....kete dh leh start trus blk umah...tkr kete,naik myvi lak g pizzahut...naseb baik x lama sgt tunggu take away,blk umah trus mlantak....heheheee.then tido!

-daa-

p/s :1st time bw wira wat kuar umah je dr garaj,trus jd mcm nie...apakah maknanya ini???????????
0 jeRiTan dUniA luaR | | edit post
Reactions: 
1st paycheck
alhamdulillah....setelah sekian lama kembali mendapat gaji...heheheehee...1st paycheck dr uniSZA..suka yg amat,trus decide nk kelik KB... =) tp mcm x jdk sbb Mak dtg KT ari nie,kalu ikut blk KB nanti kena blk KT ngan bus lak...so baik la duduk je umah Mok smpai ahad nati...jgn gelojoh,sila pantau perbelanjaan diri sendiri ye...rasa bersyukur je tgk2 dlm akaun td...kalu dikenang paycheck memula skali start keje,yakni masa kerja time cuti after matrik 2...haih,sgt la smpai x ckp duit nk beli pe yg trsenarai..hahaahaa..can not be like that anymore...think wisely before spending the money....

-daa-

p/s : nk belanja org di sana yg jauh ituuuuuuuuu...
Labels: 1 jeRiTan dUniA luaR | | edit post
Reactions: 
Saya mesti pilih...

Saya mesti memilih salah satu....antara 2 lokasi weekend nie...samade blk umah Mok atau umah Mak...samade stay d KT tau ke KB....hohohohhoooooo...yg penting xleh dok umah sewa..aish,pening gak nie...packing je la pe yg patot esok,pas keje bru pk nk ke mana...ok,beresssssssssssss

-daa-
Labels: 0 jeRiTan dUniA luaR | | edit post
Reactions: 
Lovey Dovey

'A picture paints a thousand words'.

-daa-

p/s : nk jugak ckp2 kt cni...Miss Him........... =)
Labels: 0 jeRiTan dUniA luaR | | edit post
Reactions: 
De Blues

-daa-

p/s : saya busy...hehehehhe
Labels: 0 jeRiTan dUniA luaR | | edit post
Reactions: 
XOXO
x sabarnye rase...neves lak..eceee...lama dh x rasa perasaan nk dating nie...cepatla esok...haha..parah dh nie... sila datang safe n sound ye org di sana... XOXO =)

-daa-

p/s : harus control diri spy tidak galok sgt sbb selalunye angin x btl dtg seiring...haha
Labels: 0 jeRiTan dUniA luaR | | edit post
Reactions: 
Program Hari Ini
Setelah 3 minggu di sini,baru hari nie dpt btemu mata ngan student...thanks Lida bagi akak join ldk td....heheheheee...sesi taaruf je...kemain lg nama modulnya "Dari Hati ke Hati" alhamdulillah nampaknye student skrg matang2 smua nya,walaupon baru 2nd year or 1st year,masing2 dh tau hala tuju...bagus2...semangat! naseb baik la wat ldk dlm kelas tutorial...leh la dgr pe diorg ckp...kat luar 2,hujan lebat kemain lagi...baik hati sungguh si naqibah,student diet yg tlg payungkn tuk ke cafe time lunch hour td...thanks ye =)
tgk cuaca skrg nie,mcm musim tengkujuh lak rase nye...hujan memanjang,x pon mendung je....ghisau lak bila diorg dok ckp pasal ujan asid akibat kes di jepun 2...doa2la bukan yg itu...ape la dh jadi agaknye kt jepun 2...hopefully diorg leh survive bencana nie..hari2 dok tgk video tsunami,geruh rase di hati nie... semoga kita semua sentiasa berada dalam perlindungan ALLAH SWT...amin.............

-daa-

p/s : mlm semalam gie reunion ptpl...leh tumpang gelak n gerun je sbb dok dgr ibu2 bkongsi cerita..hehehehe


Labels: 0 jeRiTan dUniA luaR | | edit post
Reactions: 
Dari Hati Ke Hati
WANTED!

-daa-

p/s : bila la kita kan bertemu...huhuhuhu
Labels: 0 jeRiTan dUniA luaR | | edit post
Reactions: 
Pelanginye tiada
se...se...sejukkkkkkkkkkkkkkkkkkk.....ari ini sgt ler sejuk...ai trase kurus jap bila rase sejuk2 nie..haha.hujan lebat d pagi hari....mcm hari ahad tue...smlm panas terik lak smpai on aircond tdo mlm td....sgt la cuaca tak menentu skrg nie....tempias tsunami jepun gamaknye... enjoy the gloomy day =)

-daa-


p/s : harus la motivate diri tika gloomy2 nie....chaiyo!
Labels: 3 jeRiTan dUniA luaR | | edit post
Reactions: 
Van Sapu
last weekend brkampung kt kampung...bw bju tdo n bju nk gie keje je ahad nati...so sgtla btapa dlm umah tapi sempat gak kuar gie makan pulut aka kenduri kawen sedara poksu..siap pinjam bju adik sepupu,Fiza...naseb baik 1 size...glemer jap...dh lama perasan,org perempuan kelate n ganu nie memang jangok2 aka dressing mantap...lawa giler baju dioarg....maybe sbb upah jahit murah kot,mcm2 fesyen la nmpk kt sini....buat saya x sabar nk buat bju baru...hahahhaaa...nk gie reunion ptpl pon x leh sbb xde bju tuk jln2 nie...sori ye waina n kakna...weekdays ok la...mari kita plan blk jejak kasih itu =)

van ke prebet sapu ye?sama je kot,yg x berlesen...heheheheee.1st time naik van sapu gie keje smlm dr umah mok...x sesak pon maybe coz cuti sekolah,so ramai yg bercuti dan jalan pon lengang je,45 minit gak nk boleh ke sampainye...fuh,kalu ari2 gie keje mcm nie,memang la trtido dlm van pergi blk keje..heheheheee...x trtanya lak sewa bulanannye berapa..untungla bisnes van sapu nie sbb kt ganu nie public transport sgt la dlm bandar je tau luar daerah KT trus...so memang byk la yg sapu2 nie...dulu2 ade lg bus mini masuk kampong mok tapi skrg xde dah..lgla susah kalu nk kelik sendri...susah kn poksu lak nk amek n antar if nk blk kg..huhuhuuuu...sadisnye saya berada di sini...kalu kt KL,huh,panjang je kaki nie nk ke mana2 pon...sorg2 je pun xpe....bahasa tersiratnya = saya kena ade kete n training bwk kete gane... =p


-daa-

p/s : semalam gie wat test hiv...another step toward d day...hehehehee =)
Labels: 0 jeRiTan dUniA luaR | | edit post
Reactions: 
Sudah 2 minggu
ah sudah...counting working days la pulak...heehehehe...tup2 dh 2 minggu..plg best nye kalu tup2...dpt gaji..hahahahahahaaa. suka yg amat =p
2nd week nie baru la semangat writing muncul,baik buat sekarang kekwn ckp,dan dpt keje kn wat nati x dan nk writing...maka setiap hari dlm minggu kedua ini saya dgn serius nya mengadap lappy...mensastera-sainskan diri (UKM,so kenala writing in BM) sambil diselang seli dgn internet...opkos la,dunia dh maju....haha.hasilnya??????????? x berapa nmpk sebab edit sket2 je...uhuuu.. musim cuti sekolah sudah brmula,meriahla umah mak saya tue...sedihnya saya xle bcuti sudah....en peli pun dh ada d KB,seperti biasa de job time school holiday..chaiyo abg,chaiyo! =)
ok,sekian.continue writing..chaiyo!

-daa-


p/s : blk kg la ptg nie,umah Mok,mak abah aka nenek sayala...heheheheehe
Labels: 1 jeRiTan dUniA luaR | | edit post
Reactions: 

Tiap Hari SayanG

Daisypath Friendship tickers
  • Mari Mengira

    Q.U.O.T.E

    - FloaT LikE A ButterFly,Sting Like A Bee -

    Am I Happy......

    PeNjAgA DuNiAkU

    PeNjAgA DuNiAkU

    AmAnaT PeNjAgA DuNiAkU

    Dunia itu INDAH............... =) dan PINJAMAN semata2...........


    Mencuba NasiB.....

    Mencuba NasiB.....
    Mamarifqy contest

    Peace Contest

    Followers