Happy Eid Mubarak =)

Alhamdulillah...Salam Aidilfitri semua....memang boleh raya sakan dan sepatutnya dapat duit raya tahun ini...why???? sebab saya berjaya puasa penuh sepanjang ramadhan ini...percaya la...sepanjang akhil balikh ni,inila pertama kali berjaya puasa penuh...barula rasa bermakna nak raya...hehehheheheeee...tapi x dapat dh duit raya..suami pun x bagi dah,mentang2 dah bertukar status ni,kad raya pun xnak bagi ye bang ye...ni nak bagi ayat "habis madu sepah dibuang" ni,ni.....heheheheheheeeee....

first time beraya bersama en.suami...xde la rasa lain sgt,biasa2 je...sebab kitorg kan satu kampong...tahun ni beraya di kampung abah dlu,umah Mok di KT...penuh rumah ngan family kitorg je..x g berjalan2 pon,duduk rumah sebab ramai org dtg beraya...siap berphotoshot each family lagi dgn background pokok buluh yang bkn utk buat lemang tu (x tau pe ke namanya pokok itu) lepas zohor terus bertolak balik KB....ke rumah mertua lak di PCB...dlm 1 hari leh beraya both family... =) jalan lengang giler.... malu2 kucing dan diam seribu bahasa bila beraya umah sedara-mara en.suamiku...ala saya kan pemalu dan pendiam...hehehehheheeee....asyik kena panggil "pengantin baru" je...dpt lg hadiah kawen...leh buat baju selepas raya..thanks ye pd mereka2 yg terlibat.... =)

ok penat sudah, mahu masuk beradu...en suami siap kuar berderat lagi...lepas gian la tue...kat KT xde geng nak sembang2 di kedai kopi...hehehehehehee....

-daa-
Labels: 0 jeRiTan dUniA luaR | | edit post
Reactions: 
Expectation

betulla apa yang difikir dan dijangka
-daa-
Labels: 0 jeRiTan dUniA luaR | | edit post
Reactions: 
Wanita itu...
Al Khawarizmi, ahli Matematik Islam ditanya tentang wanita terbaik.
Beliau menjawab,
Jika wanita solehah & beragama = 1
Jika dia cantik, tambah 0 kepada 1 = 10
Jika dia kaya, tambah lagi 0 = 100
Dan jika dia dari keluarga baik-baik, tambah lagi 0 = 1000
Tetapi jika yang “1” tiada..
maka, tiada apa yang tersisa padanya kecuali sekelompok “0”

-daa-

p/s : sangat suka copy paste status Kak Mas, coursemate anat... rindu lak rase =)

Labels: 0 jeRiTan dUniA luaR | | edit post
Reactions: 
What About Love
Monday kan so blues la.....hehehhehee
-daa-

Labels: 0 jeRiTan dUniA luaR | | edit post
Reactions: 
Shhhhhhhh................
tetiba teringin memiliki sebuah diary.....ingin menulis...tentang rasa di hati.....tanpa perlu mengundang kontroversi...sekadar melepaskan apa yang dirasa....supaya berasa tenang....heheheheeee

-daa-
Labels: 0 jeRiTan dUniA luaR | | edit post
Reactions: 
wise said...i like....
Hello!!!!!!!!!!!!!!!!!! lamanye tak post entry di malam hari ini...alang2 online sebab tolong adik ngan assignment nye so gatal tangan la nak posting nie...hehehehehee.....lama dah come across kata2 di atas itu so nak sjare ngan korg semua sebab saya kan caring...............hehehehehe.layannnnnnnnnn

-daa-

Labels: 0 jeRiTan dUniA luaR | | edit post
Reactions: 
menu2
ok mari start food or recipe browsing.............heheheheheheheeeee.....nak masak ape la petang ini ye...heheheheheeee.dulu2 kemain lagi menyakat org "nasi minyak la tue.." alih2 dia pulak yang addicted siap beli tuk bersahur lagi...hehehehee....

-daa-
Labels: 0 jeRiTan dUniA luaR | | edit post
Reactions: 
Review menu
sepanjang minggu lepas berpuasa ,menu saya adalah :

*sayur campur,sambal sotong dan telur goreng
*sawi masak air,ayam masak tiga rasa
*ayam masak lemak cili padi dan kangkung goreng belacan


3 hari je masak2 sebab khamis sampai ahad balik kb so mkn sedap2..masakan mak dan mak mertua...heheheehehe
hari ini tak perlu fikir nak masak pe sebab nak balik umah Mok,makan masakan Moksu lak.....hehehehehehehe

-daa-

p/s : tak sabar nak try menu Mak yang tlg masakkn (emmm tolong kacau je pon...hehehe) semalam =p



Labels: 0 jeRiTan dUniA luaR | | edit post
Reactions: 
Ramadhan Pertama
Alhamdulillah berjaya puasa hari nie setelah ABC...heheheheheee..dan bersolat terawih smlm walaupon demam sekejap... xde mood nak fikir masak ape tuk sahur sebab demam kebah sket..huhuhuhu...naseb baik trbangun....masak sayur campur dan goreng ikan je....last2 suamiku sediakan budu untuk dirinya sendiri.....heheheheheee..duduk umah sewa baru nie,5 minit je trus sampai opis tapi still lewat sket...baby nye pasal la nie....oh,jgn slh paham lak...baby itu adalah suamiku (dik ina mesti mengilai kalu baca ni...hahahaha) ...kui...kui...kui....bersemangat ala2 jitu jer pepagi tadi,msk opis trus buka folder TESIS...hehehehe...chaiyo!!!!!!!!!!!!! aim diri sendiri tuk siapkan dlm bulan ramadhan yang mulia ini....Ya ALLAH,berikanla aku semangat dan permudahkanlah urusanku ini...amin. now,take 5 jap,google cari resepi...heheheheeeee.....nak masak pe ek berbuka nati....neway selamat berpuasa semua!!!!!!!!!!!!

-daa-

p/s : kueh raya o kueh raya..........hihihiihihihiiiiii
Labels: 0 jeRiTan dUniA luaR | | edit post
Reactions: 

Tiap Hari SayanG

Daisypath Friendship tickers
  • Mari Mengira

    Q.U.O.T.E

    - FloaT LikE A ButterFly,Sting Like A Bee -

    Am I Happy......

    PeNjAgA DuNiAkU

    PeNjAgA DuNiAkU

    AmAnaT PeNjAgA DuNiAkU

    Dunia itu INDAH............... =) dan PINJAMAN semata2...........


    Mencuba NasiB.....

    Mencuba NasiB.....
    Mamarifqy contest

    Peace Contest

    Followers