SuperMario

Legend giler game supermario nie kan kwn2....lastweek BW rojakstory jumpa link download supermario...sepantasnye trus download...try la main ari sab2...OMG addicted + geram sebab main kt laptop x sama mcm main guna player zaman kecik2 dulu 2 yg pkai tape 2...dulu siap terangkat2 tgn skrg main terangkat bontot...hahahahaahaa.terpaksa stop sebab ghisau rosak lak keyboard lappy ku ini...sgt bersemangat main siap terjerit2....hahahaahahaaaaaa.mesti housemate kt luar pk.." citer korea pe la yg minah tue tgk smpai gitu skali..." hahahahahaahaahaaaaa...

sharing is caring kan,kan....sila click SINI terima kasih pada rojakstory skali.... =)

-daa-
Labels: 0 jeRiTan dUniA luaR | | edit post
Reactions: 
Perasa

hari isnin yg mendung dan sunyi.......student cuti, tgl staf je tp still sunyi...ramai brcuti agaknya...saya pon nk bercuti sakan...balik kb esok,harap2 dpt la blk...adat org menumpang =( rasa blur pg nie sbb smlm tdo x lena...huhuhuhuuu...dalam banyak2 perasa saya memilih perasa TAWAR...xde lebih xde kurang...perasa lain byk risiko....jadi jangan tanya pe saya rasa lagi...saya nak jadi Cik Tawar...fullstop.

-daa-
Labels: 0 jeRiTan dUniA luaR | | edit post
Reactions: 
EMO
boleh x saya nak tumpang sekaki emo bersama fasha sandha dgn ucapan "sudah2 la fasha wei buat malu mak bapak ekau je...apo nk jadi ngan ekau nie..." wlaupon kami sebaya tapi kenapala minah sorg nie emo sungguh...saya memang anti fasha....hahahahaahahaa...2,3 ari dok baca blog abg nara asyik2 psl fasha nie emo x abis2 psl hubungan dia ,jejai (x hemsem langsung pon) n nora danish...........propa2..xle layan artis2 nie lelama.....sekian...

-daa-

p/s : buat pe la nak gadoh3 psl lelaki nie...isk3....malu ai
Labels: 0 jeRiTan dUniA luaR | | edit post
Reactions: 
BFFs

Berikut merupakan BFFs saya sepanjang thesis...lama x jumpa mereka...disebabkn ari ni xnak or malas (isk3) wat IHC staining,maka saya nak mencari novel2 aka scientific jurnal dgn niat for writing....chaiyo! baru perasan sciencedirect dh tukar logo....heheheheheee....byk lg database jurnal tapi yg 3 nie plg saya suka sebab friendly use...x mcm Ovid tue,dr ms degree sampai master,saya x reti2 gak nk access...hahahaahahhaaa..dan x seperti Pubmed yg kedekut fulltex....
disebabkn esok sy planning nk hang out dgn Mak tersayang saya yg trun ronda2 KL nie maka sebarang pencarian jurnal hari ini akan diarkhibkn sementara mood writing kembali lagi tue di print then dibaca....heheheehehehee....








-daa-

p/s : Last jumaat for january...feb coming.....aigooo..... =p
Labels: 0 jeRiTan dUniA luaR | | edit post
Reactions: 
Bad Project




mari layan ini video...sgt dekat di hati sebagai student yg tgh brtungkus-lumus siapkn research....heheheheeheheeee.....thanks to OAd yg tagged me this video....kelakar gle...ilang stress jap wat labwork.... =)

-daa-
Labels: 1 jeRiTan dUniA luaR | | edit post
Reactions: 
New tagline
kenal beliau di atas????????????????? confirm kenal kan....nape saya letak pic beliau?sebabbbbbbbbbbbbbbbb................saya nak tiru tagline beliau,harap2 beliau xde register tagline trsebut,nanti x pasal2 saya kena saman...hahahahahhaahaa....mari jerit kuat2 tagline beliau..." I FOLLOW.." nape saya suka tagline ini?sebab 2,3 minggu nie ramai (lebih sorg kira ramai la...ahaks!) blogger follow saya jadi automatically saya akan follow mereka semula dan btambah la senarai kawan blogger saya...suka baca blog mereka... =) hopefully hubungan kita semua bukan sbg follower je ye...mari kita jadi kawan di alam maya ini and hopefully boleh gak secara realiti nati...aminnnnnnnnnnnnnn...THANKS pada semua,mari kita berbelog dgn gumbiranya bersama-sama... XOXO =)



-daa-

p/s : Beliau di atas bnama Salleh Yacob aka abg sam,dj radio sinar fm....nk menjejak blog rojakstory la setelah saya mengepaw pic di atas...heheheheheheheeee
Labels: 0 jeRiTan dUniA luaR | | edit post
Reactions: 
Bizi yer.........
title di atas khas tuk en peli saya... =p
ooooooooooooo xde entry smlm upernye...nape?saya kebizian yg amat.....berlabwork sepjg hari...wat IHC manually...1st time wat manual...dulu wat kt lab pato hukm n husm guna sequenza.....senang je...but waiting period tue memang mencabar tahap kesabaran...adat la wat labwork...aja2 fighting! =) tgl last parameter je nie...chaiyo!!!!!!!!!!!!!!!!!!! got flu n pengsan awal smlm pas mkn ubat...aigooo trbeli ubat selsema yg mengantukkan lak...... bgn pg dgn azam "Do my BEST!!!!! " semangat......i like.... heheheheheee

-daa-

p/s : setelah mendapat lecture about lecturer's role nie makin bersemangat! =)
Labels: 0 jeRiTan dUniA luaR | | edit post
Reactions: 
K.A.G.U.M

BW selepas penat wat labwork sambil tunggu siap download drama korea...heheheheheheeeee.baru je add blogger INI.....trus suka,suka kerana blog ini blog berinformasi sama seperti blog serius..hahahahahaa.kantoi stalker...tapi betul memang addicted dgn blog2 mcm nie...pandai diorg tulis entry2 yg best.....memang x padan dgn blog ku ini....heheheheheeeeee..


trus baca pasal entry pasal beliau yg berada di atas itu....alhamdulillah..sejuk hati baca pasal beliau....patot jd idola nie =) nk tau lebih2 sila baca DI SINI...ewaaah,mcm blog berinformasi lak...hehehehehehee..disebabkan saya tak berapa pandai bab2 wat kesimpulan nie maka nak copy paste biodata beliau je seperti di bawah...credit to barlisuam =)


Biodata Tan Sri Syed Mokhtar Al-Bukhary

Umur : 59 tahun
Pendidikan : SPM
Mula berniaga : 19 tahun (jual beli lembu dan kerbau)
Kekayaan :
RM4 6xx juta / 4.6 billion
Ranking : Ke 8 terkaya di Malaysia Ke 32 terkaya di Asia Tenggara (Forbes)


-daa-

p/s : nape la YB yg diharap2kn tidak seperti beliau....isk3...
Labels: 0 jeRiTan dUniA luaR | | edit post
Reactions: 
Sadness + anger = .......

hari ini hari sedih saya... =(



p/s : harus pastikn hari esok tiada lg kesedihan ini lagi... chaiyo!
Labels: 0 jeRiTan dUniA luaR | | edit post
Reactions: 
-- Worries --
3 Big Worries
T-J-M

-daa-


p/s : disebabkn trlalu ghisau...speechless & no comment =(
Labels: 0 jeRiTan dUniA luaR | | edit post
Reactions: 
Denyutan Jantung aka HeartBeat

Can U hear my heartbeat?????heheheheheeeee..siap menyanyi lagi...BW blog kakna tadi terjumpa la pasal heartbeat nie...excited tengok macam2 boleh design....sangat menarik! mula terfikir nak letak gambo mana ye yang cun2 tuk buat nie...buat doorgift pun mantap nie....tak percaya,tengok contoh kat bawah nie :


ini puzzle ye...dulu pernah terfikir nak buat puzzle gambor sendiri,adventure tue,penat2 susun puzzle,bila dah siap nampak muka sendiri.... =) best kan...takpun boleh buat suprise gift for someone special...


car sign saya nak tulis "I'm a Happy Driver" boleh release tension driver kereta belakang time jam.... heheheheheheeee

nak tgk yang comey cute miut lagi sila layari website INI

confirm korang semua happy tak hengat,pastu mula berangan nak buat gift macam mana kan,kan.................confirm nye la! harganya pun ok, berpatutan & payment pun senang je..lagi2 tengah ada promotion ini...cepat!!!!!!!!!!!!!!!mari sama2 kita bergumbira =)

geng bloggers ramai sudah join heartbeat nie...biasala saya selalu ketinggalan satu saat je...syarat contest ni mudah je :
1. pastikan diri anda seorang blogger
2. blog anda mesti lah active
3. mesti link website heartbeat.my
4.mesti letak banner atau image daripada website ini
5.post entry tentang contest nie ,paling kurang 400 patah perkataan....(lama tak kira nie =p )
5. boleh tulis dalam pelbagai bahasa (Malay,english,chinese....)



p/s : harap2 dapatla free gift tue..... chaiyo!
Labels: 2 jeRiTan dUniA luaR | | edit post
Reactions: 
T.H.E. E.N.D
Sedey2....dua fav korean show dh tamat riwayatnye...INVINCIBLE YOUTH & WE GOT MARRIED ADAM'S COUPLE....dgr khabar de 2nd season IY...kembali smula tgk Dream team lak...new show...Oh My School...tp bese2 je yg nie...td Oad suggest Running Man,siap bg link website tuk download...bagusla Oad nie,i love u!!!!! trasa seperti berada di korea...hahahahahahaa.pasni bolehla menuntut ilmu kecek korea ngan Oad....Annyeong....en peli skrg sket2 tanya.. "arachi?" demam korea gak ke?heheehheehehehee....geng Oad semangat nk gie konsert super junior nie...omo! daebak!!!!!!! tp xleh join,no ongkos...huhuhuhuhuhuuuu...sila snap gmbo cun2 brsama super junior & tglkn some space for me.....hahahaahahaaaaaaa...

p/s : sila sampaikn pesanan kpd Leeteuk " hi cinggu...." =p
Labels: , 0 jeRiTan dUniA luaR | | edit post
Reactions: 
Good news
not for me but really happy for them....congratz isma & hasbah......mukinkah kita mjadi rakan sekerja nati?insyaallah...................waiting for May.... =)

-daa-
Labels: 4 jeRiTan dUniA luaR | | edit post
Reactions: 
pabila perot lapar.....
lapornye rase...bz wat keje dr pg td....naseb baek beli karipap pg td,mkn dgn gelojoh nye...heheheheee...tetiba ngidam lg...kueh goreng kacang o roti kacang goreng...memana la,mcm pelik lak namaye....tringat yg mak buat...sedapppppppppppppnyeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeee!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! ah,btambah lapar jdnye...sila mkn pe yg ada.... =p


-daa-

p/s : sy ingin menyenaraikn keuh mueh yg sy trigin mkn, spy cuti cny nati sy leh suruh mak sy buatkn.... =)
Labels: 2 jeRiTan dUniA luaR | | edit post
Reactions: 
Gamer
saya mencari,mencari semula....apa?games! ngidam nk main game smula...heheeheheheeeee...tp suka main game lempar2 bola je mcm zuma,tumblebug,luxor etc....jadinya ini hari sy search software game..asyik dpt yg trial je...sgt x best mcm nie....kedekut btoi la...heheheehehehehee...napa sy main game walaupon keje sy brlambak????????????????ntah ...ngidam la kata kn...hahahahahahahahaa...games pe lg yg best ye........... =)

-daa-


p/s : kwn sy soh main games dlm fb tapi sy mls yg itu.....hehehheheeee.
Labels: 2 jeRiTan dUniA luaR | | edit post
Reactions: 
Part time Job
woooo,blurr sudah mataku dr smlm dok ngadap lappy je....beribu2 sdh gambo yg dilihat,siap dteliti lg...1st time tgk gmbo beria-ria,tringat kt Cik Lina yg dolonye slalu dsakat coz suka tgk gmbo lama2...kalu pass job nie kt lina mesti cpt je lina siapkn...kereje apakah ini?????jeng je jeng.............naek taraf sket..kalu dlu tkg susun gmbo je yg beratus2 now jd tkg select gmbo yg beribu2...huhuhuhuhuuuuu....ku ingatkn sonang je kerje ini siap ckp kt bos..."x cuba x tau..." now i know....dh seminggu keje ni tp last weekend bru start buat...rupa2nye....masak gak nk siapkn nie...aigooo....sori bos lambat sketttttttt...heheheeheheheheheeee.planning xnk dtg fac ari nie...nk stay kt umah siapkn keje nie tp trpk baik wat kt fac smbl mendonlot citer korea...hahahahahahaaaaa.. 2 dlm 1....keje yg dpt duit n keje tuk puaskn hati...awesome! labwork mcm mana????esok kita buat ye itu labwork....heheeheeheheheeee....giler siap brlengah2 lg.... gmbo ape??????????gmbo aktiviti KEKWA tue,prtandingan lagu patriotik la,konsert tari menari la n permata seni.....jd lambat sket time tgk gmbo yg de artis2 tue...heheheheheeeee.tapi bos sy nie memang suka usha aweks...byg giler gmbo aweks time rehearsal...isk3....tp xpe bgui utk sy trus delete saja...ngeh3.....gmbo time konsert k=je kn teliti molek2....gmbo Kak Semah (bini PM tue....) seperti pesanan bos sy..."ko jgn delete lak gmbo kak semah tue...select yg comey2...." ye la symp la katakn...heeheheheheeheeee...oh,smlm bos sy blagak dlm fb nye...brgambo ngan goalie idaman kalbu tue...

-daa-

p/s : sy mau concentrate smpai siap ini kerja hari ini jugak...chaiyo!!!!!
Labels: 0 jeRiTan dUniA luaR | | edit post
Reactions: 
Kerja O Kerja
peluang pkerjaan itu ada tapi harusla tamat pengajian...ok,saya faham...maka saya kenala mencari kerja biasa2 je,yg tak busy mana spy saya masih boleh menulis tesis saya...sedikit tension lak apabila apply keje admin tapi suruh mengajar gak, nun di kampong halamanku...suka memang suka tapi harusla memikirkan jaraknye...planning kerja area KL selangor je spy senang nk gie UKM in case of kena jumpa SV or if de kena repeat labwork...hohohohooo.poning2....memikirkn jun lg...ayak!
sejak akhir2 nie trbaca status fb kekwn yg mengajar, stress je mereka..baik private or gomen...student zaman skrg...isk3....bsabarla korg semua ye...diorg krg ilmu ukhrawi tue bab jasa cikgu nie....chaiyo!!! walaupun jackie chan ckp dlm citer karate kid seperti begini "there's no bad student...only bad teacher.." korg setuju ke yg skrip jackie chan 2?????


-daa-


p/s : berada dlm mode wat labwork sampai penat! =p
Labels: 0 jeRiTan dUniA luaR | | edit post
Reactions: 
BeRaT tAnGAnKU....
sungguh mengada....itu ayat penyata ye bkn simpulan bahasa...hehehehehehe....birthdayku dh berlalu...Happy Birthday to Abg Yie & anak sedaraku syg ATIRAH....tahun nie best sket sbb K.Ujie dgn murah hatinye memberi birthday gift pd semua adik2 plus Atirah yg lahir bulan January...maka diriku la penerima pertama...heheheheheeee...mereka yg lain kn tunggu cuti raya cina bru dpt hadiah masing2 ye...sabarrrrrrrrrrrrrrr.....ke nk kitorg (bersama Uyun) tlg bukakn hadiah korg...hahahahahahaaaa....sgt2 xkesah...

nie kali ke2 la aku dpt hadiah jam tangan,dulu2 penah dpt jam tgn casio..Abah yg bg time nk msk mrsm kalu x silap....pas2 main beli sndri je yg murah2 kt psr mlm tue..heheheheeheee.oh,tetiba tringat janji MAk dlu...nk bg jam tgn avon yg leh tukar2 warna tali nye 2..tak trcapai pon...huhuhuhuuu.smlm dok pk2 bila last time aku de jam tgn tp tak tcapai d ingatan petanda dh bkurun lamanye x pkai jam...harapkn jam d handset je...jadi trsgt la jakun smlm pakai jam setelah siap di potong sket sbb tgnku kecik eh bkn jam tue besor...hahaaahaaaa.sampai en PeLi asyik mengata je..sdgkn aku bkn sngaja nk tgk jam nie...ahaks! siap ckp....save,xyah bg jam tgn tok hantaran...amboi2...suke nye dia...xpe xkesah pon...bg la nk bg pe pon janji....................senyum malu2....

-daa-
Labels: 0 jeRiTan dUniA luaR | | edit post
Reactions: 
Sesangat BEST!!!!!!!!!!!!!!!!!

Omo,pe yg best sgt tue cik ila oi....secret garden la...kdrama tau bkn produk tue....yg product tue sgt la x penah try....disbbkn drama ni nk abis dh...rase sedih sket....tp memang salute la drama nie..impact nye mcm memula tgk winter sonata gitu...sgt bsabar menunggu subtitle kuar kekdg dsbbkn x sbr sgt,tgk gak n wat2 phm sndri...heheheehehee...ost dlm citer nie pon best...plg best loni de version Hyun Bin,hero nye...aigooo...pengsan jap trkenangkn mamat nie...oh,jgn mrh tunangku...i know u jeles tiap kali ckp psl korea2 nie...u kn ala2 jepun je...hahahahahahaaaa


-daa-
Labels: 0 jeRiTan dUniA luaR | | edit post
Reactions: 
11.01.11
cun date tue kn...maka kenala dressing cun gak ari nie...ahaks!lg cun kot kalu ianya my 17th birthday...hahahahahaaaaa....hakikatnya 27th der....tp nk anggap 17th la....sudah2....sila matangkn diri anda...waala! matang??????mcm mana nk definisikn word matang nie?pepon sila enjoy ur big day...ucapan penghargaan sempena tarikh ini kepada mereka yg berikut :

alhamdulillah,syukur kepada-NYA kerana memberi peluang pada diriku tuk menikmati hidup ini dan terima kasih Mak & Abah...terutamanya Mak yg susah payah meneran nk lahirkan anak mu ini...aduh,rindu nya kat Mak.....thanks to my kakak sulung,Kak Ujie yg nun jauh di Sabah....for the birthday gift....Polo Watch...nk pkai td tp kena oter dlu...maklumla tgn adikmu ini slim saje...mekaseh pd adikku,UYUN kerana kakakmu ini telah mengepaw dirimu during chocolate fair tempoh hari...maka dptla birthday girl ni advance birthday choc yg comey tak sanggup nk mkn...selamat berada dlm fridge...

terima kasih kepada kwn2 yg wish di facebook,antar sms lg...thanks a lot!muah!!!!! dan juga pada mereka yg bakal wish me also...eceeeee confident je...besela time birthday la comment d fb byk..terima kasih atas ingatan dan doa korg semua...in conclusion,korg semua wish aku cpt kawen kn,kn...besides usual wish tue...beressssssss.... akan dipenuhi permintaan tersebut tak lama lg...aminnnnnnnnnnnnnn

dah berzaman x dpt birthday card kn,kn....naseb baik jd member Sogo,maka dpt la ala2 kad je brserta voucher yg xpenahnye free2 dpt gitu je,,kena gak melabur d Sogo dlu...adeeiiii...kedekut sunggoh kamu sogo....neway thanks for your customer service....

dan juga kpd En PeLi,tunangku...wish dlm sms je pg td...masih berada di London nie aka tidoo....sila bgn cpt,katanya nk belanja pizza kn,kn................oh,redeem pizza hot ticket ye...xpe2....i still love u....infiniti!

-daa-

p/s : sila berada dlm mood happy tak hengat hari ni ye.... =)

Labels: 4 jeRiTan dUniA luaR | | edit post
Reactions: 
Another chance...........
Mari melihat powerpoint topik2 anatomy...pilih yg best2...sila siapkn diri n ilmu d dada..nop2 di hujung tgn ye spy leh jwb ngan confident..huh,neves..lama x present nie...chaiyo! semoga semuanya berjalan dgn lancar....aminnnnnnnn


-daa-

p/s : sila jgn panik.....sekian...
Labels: 1 jeRiTan dUniA luaR | | edit post
Reactions: 
Ziela O Zila.....
menerima call dr no yg x dkenali d pagi hari...brdebar2 sokmo kalu no opis or no yg bkn no handset call....meneruskn pbualan sperti berikut :

Ziela : Hello....
Zila : Hello Ziela...
Ziela : Ye...sape ni?
Zila : Ziela,aku la....Zila 2....
Ziela : Kelakar je ko nie...hahahahahahaa...Zila 2..


-daa-

p/s : rumet ku juga bgelar Zila...maka knla namakn beliau sbg Zila 2 kerna Zila 1 mesti la aku...hahahahahaaa..nama bilik kami : Zilas......... =p
Labels: 0 jeRiTan dUniA luaR | | edit post
Reactions: 
1
sukanye d ati ini....hahahahahaaaa....lupa checklist 9 items kena beli b4 Jun.....en peLi advance,dh beli 1 item td.......hohohohooooo....beli awal2 nie trase nk guna je..ahaks!ok2...tgk je....dan mulala rs brdebor....tp suka!...aipp....sabar2...

-daa-
Labels: 0 jeRiTan dUniA luaR | | edit post
Reactions: 
1st entry in 2011
01.01.11....comey date arie nie...lg comey kalu 11.01.11 heheheheeheheeee.....brtambah2 comey 04.06.11 =)

-daa-

p/s : Azam tahun baru sudah brmula mengikut calendar Hijrah...chaiyok!!!!!
Labels: , 0 jeRiTan dUniA luaR | | edit post
Reactions: 

Tiap Hari SayanG

Daisypath Friendship tickers
  • Mari Mengira

    Q.U.O.T.E

    - FloaT LikE A ButterFly,Sting Like A Bee -

    Am I Happy......

    PeNjAgA DuNiAkU

    PeNjAgA DuNiAkU

    AmAnaT PeNjAgA DuNiAkU

    Dunia itu INDAH............... =) dan PINJAMAN semata2...........


    Mencuba NasiB.....

    Mencuba NasiB.....
    Mamarifqy contest

    Peace Contest

    Followers