DEMI JANTUNG HATIKU....
 
Maksudnya:

Dan (ingatlah) ketika Musa memohon air untuk kaumnya, lalu Kami berfirman: "Pukullah batu itu dengan tongkatmu". Lalu memancarlah daripadanya dua belas mata air. Sungguh tiap-tiap suku telah mengetahui tempat minumnya (masing-masing)[55]. Makan dan minumlah rezki (yang diberikan) Allah, dan janganlah kamu berkeliaran di muka bumi dengan berbuat kerusakan.

Cara-cara mengamalnya:
  • Berdoa: “Ya Allah permudahkanlah segala urusan kehidupanku, banyakkanlah susuku untuk anakku, dan permudahkanlah perjalananku untuk menyusukan anakku agar menurut segala yang telah Engkau syariatkan. AMIN”
  • Baca Salawat Nabi dan Bismillah sebelum menyusu dan mengepam.
Baca Surah Al Baqarah ayat 60 dan letakkan tangan pada payudara, usap, dan doa dalam hati semoga Allah murahkan rezeki anak aku supaya aku mampu keluarkan susu yang cukup pada anak aku sehingga sekurang-kurangnya umurnya 2 tahun. InsyaAllah.........



copy n paste dr blog mana tah, x ingat sudah...byk blog dok baca sbb sjk bersalin asyik fikir n google pasal petua banyakkan susu badan....semoga dipermudahkan oleh-NYA....AMIN...........Alhamdulillah susu badan semakin meningkat walaupon berdikit-dikit je....still x dan nak lawan demand so terpaksa top up ngan susu formula...huhuhuhuuu...sedih2...bila la nk exclusively bf ni...
my baby boy,Wan Muhammad Adam Fahmi Bin Wan Fadli sudah berumur 34 hari pada hari ini....DOB: 19 September 2012,4.40pm,berat 2.9kg with cleft palate n lip.....InsyaALLAH will be repair/opt accordingly...keluar ikot tingkap ini budak sebab extended breech...now dah 3.75kg...bagus anak mama ni..semoga sentiasa membesar dengan sehat ye....macam2 ragam bak kata Mak Tok.."baby biasa la,jap ok jap dia nk bergurau (gurau in term of xnak tido malam...nangis jap2..then nangis sampai merah muka2...) =p...tapi Adam ni memang cepat merah mukanye,mengeliat pon dh merah..Ayah Adam kata nati dh besar mesti senang nak detect time marah n malu...merah merang muka...heheehheheee....

-daa-

Tiap Hari SayanG

Daisypath Friendship tickers
  • Mari Mengira

    Q.U.O.T.E

    - FloaT LikE A ButterFly,Sting Like A Bee -

    Am I Happy......

    PeNjAgA DuNiAkU

    PeNjAgA DuNiAkU

    AmAnaT PeNjAgA DuNiAkU

    Dunia itu INDAH............... =) dan PINJAMAN semata2...........


    Mencuba NasiB.....

    Mencuba NasiB.....
    Mamarifqy contest

    Peace Contest

    Followers