Pejam celik.....
esok 1 Rejab 1433...pejam celik pejam celik dah bulan Rejab...pasni Syaaban...then Ramadhan....puasa2...Alhamdulillah tak kena ganti puasa sebab pecah rekod dapat puasa penuh last Ramadhan....syukur2....tapi kena praktis berpuasa sebab Ramadhan kali ini pregnant so harapan tinggi dapat berpuasa penoh jugak..Insyaallah....nak berpuasa sunat dalam bulan Rejab ini...Babyku sila beri kerjasama ye,ye..........chaiyo!

mari baca doa bulan Rejab bersama-sama...semoga kita semua mendapat keberkatan bulan ini...selamat beramal =)





-daa-


p/s: me confius nak bahasakan diri sendiri dengan babyku macam mana...En.Suami awal2 lagi dah bahasakan diri as "Aboh or Abah"...sekarang asyik nak berborak2 ngan babyku tapi kelu nak bahasakan diri apa...huhuhuhhu..."Umi.......Ibu...Mama....Mak....Mummy..." mana 1 best????????????
Sudah Cukup Sudah - Nirwana Band

lama x melayan lagu..............heheheheheheee

-daa-

Labels: 0 jeRiTan dUniA luaR | | edit post
Reactions: 
Manfaat bersama =)

-daa-
Labels: 0 jeRiTan dUniA luaR | | edit post
Reactions: 
getaran halus...nyut2....yang membahagiakan...auw puitis nye...hehehehe
hari ini antenatal check up for week 20 ....tersangatla lama tunggu giliran jumpa Dr....b4 ni lama jugak tp x selama ini...x sabar sbb kali ni nak scan kn,kn...heheheheheeeee.....seorg makcik yg temankn anak dia dtg check up newborn bertanya..."pregnant berapa bulan?" me jawab "masuk 5 bulan dah.." makcik terus tengok perut...."x nampak perut pon,kecik jer..." me sengih2 je....masa marking paper last week pon ramai org tanya dan hairan bila kata dh 5 bulan sebab perut x besar mana....sama kita....(bkata pada diri sendiri..) kekadang terlupa tengah pregnant sebab perut buncit sket je dan xde alahan...nasib baik ada kawan2 yang prihatin, selalu ingatkan turun tangga hati-hati...siap ingatkan suruh makan 4 kali time di office sambil diorg tumpang sekaki..baru selera nak makan...eceee....bab sound time order nescafe memang pantas la diorg nie...tapi nak jugak sebab mengidam....heheheheheheeee...alasan...=p
macam duduk hostel dah...hehehehehee..balik rumah makan lagi 2x bersama En.Suami....tapi last week memang makan banyak sebab duduk terperap di hotel,memang 6kali la makan sehari...terus perot membuncit ngan jayanye...tapi pastu trun balik sperti biasa...tapi last 2 days barula perot naik tak turun2 dah...yay!berjaya membuncitkan perot...barula nampak macam orang pregnant....heheheheheee...itu pun kalau pakai t-shirt nampak la...hahahahahahaaaa...x sabar nak balik,nak tayang perot kat En.Suami....(mood happy sebab buncit ada "isi"...kalau tak,mesti tension nye...hahahahahaha)...En. Suami pun kata "hah...baru la perot mengandung nie....." mesti beliau jugak baru tersedar nak dapat baby dah nie =)

tadi check up,misi tanya "dah rasa baby gerak2 ke?" me jawab "tak tau la saya....." heheheheeee...time buat ultrasound dgn Dr pun kata x tau...sekali scan Dr kata " baby awak dah bergerak2 nie..." siap misi tokok tambah lagi..."aktif nie baby berenang..." dan2 la bertanya dengan muka naifnya.. "Dr,dalam 2-3 hari ni,saya pernah la rasa or dengar kot,bunyi lup2 sket takpun mcm berdenyut2 gitu...tanda baby bergerak ke tue?" Dr tanya "awk rasa ke dengar?" me buat muka blur je....hahahahaaa.   "bunyi baby awk la tue..., 1st baby memang macam tue,ibu tak pandai nak bezakan...nati dah besar lg ketara pergerakan baby... " Alhamdulillah....senyum meleret dibuatnya...rasa happy sangat...tapi gender still x nampak,next ultrasound lak kena tunggu week 30....habis check up terus citer ngan En.Suami,siap nak dengar sendiri lak dia...nati2 kat umah leh tekap telinga kat perot,tempat awam mana boleh...heheheheehee....sekarang tangan asyik berada di atas perot je....jap2 pegang perot sampai En.Suami jeles...hahahahahahaaaaa.


-daa-

p/s : EDD telah bertukar... 25 SEPTEMBER 2012  =)

Tiap Hari SayanG

Daisypath Friendship tickers
  • Mari Mengira

    Q.U.O.T.E

    - FloaT LikE A ButterFly,Sting Like A Bee -

    Am I Happy......

    PeNjAgA DuNiAkU

    PeNjAgA DuNiAkU

    AmAnaT PeNjAgA DuNiAkU

    Dunia itu INDAH............... =) dan PINJAMAN semata2...........


    Mencuba NasiB.....

    Mencuba NasiB.....
    Mamarifqy contest

    Peace Contest

    Followers