Murah Rezeki
Alhamdullilah....got another offer BUT.... rase nk tolak tapi speechless td tuk kate xnak...mujur x tanya nk ke tak...just follow up offer letter dpt tau tak....oh no,kena berdoa mintak ditetapkan hati....kena tgk blk aim pe....yup,further phd dlu lg penting....walaupon post new offer ini best tp chance tuk phd mcm sayup2 je lg...ecee...ayat tuk menyenangkn hati...bila dikenang2kn blk sgt la aku nie jenis " 1st come 1st serve..." paham?then trus brjuang dgn hepinye..bagus ke dak mcm ni?rasenya ok je bg aku nie....sudah2 jgn pk lbh2 nanti buntu...

-daa-
Labels: 1 jeRiTan dUniA luaR | | edit post
Reactions: 
Gatal Part 2
dgn ini saya....eceeeee....sudah terang lg trpampang,maka sesiapa di sini dijemput dtg ke majlis ini ye....the more the merrier =) nk kad,tglkn alamat deh

-daa-
Labels: 0 jeRiTan dUniA luaR | | edit post
Reactions: 
Gatal Part 1
tersengih2 je bila etek (mak sedara,adik mak) menegur di fb..."pe kabo bakal pengantin.."

-daa-
Labels: 0 jeRiTan dUniA luaR | | edit post
Reactions: 
Please Be Careful...darah manis kwn2 kate =p
clumsy me...akhirnye trjatuh tangga smlm kt opis...mengelongsor mcm main gelongsor kt taman 2 hah....naseb baik sedarkn diri n boleh bgn sendiri....pedih giler luka kt lengan nie time nk mandi...oku jap sbb guna tgn kiri je wat pe2... =(
seperti biasa,sehari selepas kejadian baru merasa kesannya... lenguh2 bdn ari nie,tambah lh ngan pening kepala akibat projek gerudi tanah dpn kampus nie...brtambah2 lg dengan suntikan vaksin Hepatitis semlm pd lengan yg sama...lenguh2...ngan debor d pagi hari sbb kena jd MC...yg x menjadi tue...hahahahaa....penatnye rase hari nie...mengantuk gile pulak after lunch nie..aigooo...mcm2 ari nie...saket kepala lak rasenye nie....luka di lengan pun sengal2 je rasa...bontot pon baru rasa saket....hahaha pendek kata 1 badan la saket ari nie,luar dalam...huhuhuhuuuu...

-daa-

p/s : krg ke jdnye hantaran ku nati?hahahahaaaaa...
Labels: 0 jeRiTan dUniA luaR | | edit post
Reactions: 
Perempuan Memang Begini

Andai lelaki tahu..Apabila seorang perempuan jatuh cinta,lelaki itu tidak semestinya punya segalanya tetapi lelaki itu adalah segalanya di hatinya.

Andai lelaki tahu..Apabila seorang perempuan itu mengalirkan air mata, itu bukan bermakna dia lemah, tetapi dia sedang mencari kekuatan untuk terus tabah menyintai lelaki itu.

Andai lelaki tahu..Apabila seorang perempuan marah, memang dia tidak mampu mengawal perasaannya tapi percayalah, itulah maknanya dia sangat mengambil berat dan menyayangi lelaki itu. Lihat saja pasangan yang baru bercinta, mereka jarang bergaduh. Tetapi percayalah semakin bertambah sayang mereka pada seseorang, semakin pula banyak pertelingkahan yang berlaku.

Andai lelaki tahu..Apabila perempuan bercakap banyak, dia tidak pernah bermaksud untuk membuat anda rimas, tapi dia mahu lelaki mengenalinya dengan lebih dekat.

Andain lelaki tahu..Apabila perempuan berkata dia mahu anda berubah, itu bukan bermakna dia tidak mahu menerima anda seadanya, tetapi dia mahu menjadikan anda lebih baik, bukan untuk dirinya, tetapi untuk masa depan anda.

Andai lelaki tahu..Apabila perempuan cemburu dan tidak percayakan anda, bukan bermakna dia tidak sayang..tetapi dia terlalu sayangkan anda dan masih mengangap anda anak kecil yang masih memerlukan sepenuh perhatian. Kadang2 dia terlalu risau sekiranya terlalu percaya, anda akan mengkhianati kepercayaan yang diberi. Naluri keibuannya sangat kuat. Dia hanya mahukan yang terbaik untuk anda.

Andai lelaki tahu..Apabila perempuan merajuk, jangan kata dia mengada-ngada. Dia bukannya mahu dipujuk dengan wang ringgit atau hadiah sedozen, tetapi cukup dengan perhatian yang boleh buat perempuan rasa dihargai.

Andai lelaki tahu..Apabila perempuan jarang mengatakan ‘i love u’, itu tidak bermaksud dia tidak menyintai tetapi dia mahu lelaki itu merasai sendiri cintanya, bukan hanya hadir dari kata-kata tetapi juga melalui bahasa tubuhnya.

Andai lelaki tahu..Apabila perempuan kata dia rindu sama kamu, dia benar-benar maksudkannya. Apabila berjauhan, bayanganmu akan sentiasa bermain di mata.

Andai lelaki tahu..Apabila perempuan kata lelaki lain itu lebih baik dari kamu, jangan percaya kata-katanya kerana dia hanya mahu menguji kamu. Dia mahu melihat sejauh mana kamu sanggup menjadi yang terbaik di matanya. Walaupun sebenarnya memang kamulah yang terbaik di hatinya. Selagi dia dengan kamu, percayalah, walaupun perempuan menganggap masih ramai lagi yang lebih baik di matanya tetapi di hatinya, kamu tetap yang terbaik.

Andai lelaki tahu..Apabila perempuan menjadi degil, dia bukan bermaksud untuk menjadi degil tapi dia mahu melihat sejauh mana lelaki itu mampu bersabar dengan kerenahnya. Percayalah, hati perempuan itu sangat lembut. Andai kena caranya, jangan terkejut kalau akhirnya dia menukar fikirannya dalam masa sesaat.

Andai lelaki tahu..Apabila perempuan berkata, “tolong tinggalkan saya!”, dia tidak bermaksud menyuruh anda pergi selamanya. Dia hanya mahu menenangkan fikirannya sebentar saja. Apabila dia kembali tenang, percayalah dia akan mencari anda semula. Itu tandanya dia benar-benar menyintai anda. Perempuan sukar untuk mengawal perasaan. Dia terlalu emosional. Tapi dialah yang paling menyayangi anda dan sangat sensitif dengan perubahan pada diri anda.

Andai lelaki tahu..Sememangnya Allah menciptakan lelaki dan perempuan itu dengan perbezaan yang tersendiri. Tetapi sekiranya mereka saling memahami, mereka akan saling melengkapi dan menyempurnakan . Perempuan itu diciptakan oleh Allah indah sekali. Di sebalik air matanya, tersimpan seribu satu kekuatan yang bakal menjadikan seorang lelaki itu merasa selamat bersamanya. Biarpun zahirnya perempuan itu tampak lemah tapi dia punya kekuatan tersendiri yang bisa menggoncang dunia dan mungkin bisa pula membuat lelaki menjadi lemah kerananya. Jadi hargailah kehadiran seorang perempuan dalam hidup anda kerana dia didatangkan bukan dengan kelemahan sahaja tetapi dia juga ada kekuatan untuk menyongkong anda dan membuatkan hidup anda lebih sempurna. Dialah yang bakal menjadi perempuan bekerjaya, isteri juga ibu yang terbaik untuk anak2 anda.


copypaste dr fb,terasa best trus nk post sini...layannnnnnnnnnnnnnn....

-daa-


p/s : lawak je beria2 prepare tuk jd MC,last2 speaker trus je mulakn talk..hahahahaaaaa...

Labels: 0 jeRiTan dUniA luaR | | edit post
Reactions: 
I'm back....
mcm xpecaya lak berada di KL nie...hahahaaaa...dok UKM dh nie dgn hajat nk capture image but staf busy prepare tuk exam ospe...ptg nati la bru buat...sunyi je...dak2 master pakat xde...sorg je dok treat tikus...bosan2..huhuhuhu....internet pon cm siput n chipsmore...buat rs down je...eceeee....no2....chaiyo2!!!!!! wajib settlekn jugak pe yg dirancang tuk trip nie.... dh bulan 4 nie..aigoooo....siput btul diriku ini =(

-daa-

p/s: angin KL membuatkn diriku angin?????????? haha =(
Labels: 0 jeRiTan dUniA luaR | | edit post
Reactions: 
Anakku....

alhamdulillah 1st baby D5 sudah selamat dilahirkan pada hari ini,cun nye date nya 11.04.11... lots of hug for Muhammad Ilham Mujthahid (sori xtau btul ke dak ejaan nye nie) baby boy Waina =) x sabar nk tgk td,dpt tgk gmbo dlm handset je sbb baby x brsama waina...seram sejuk lak dgr citer new mom,waina n Ainul (7th month dh anak ainul...) thanks to Masz,eskot kami msk ward kalu dk brjanggut la tgu kol 1 bru leh visit...hehehehe... semoga Ilham membesar dgn sehat & mnjadi anak yg taat kpd ibubapanya...Amin.

-daa-

p/s : ibu2 kate mengandung itu best tp bersalin itu.....
Labels: 0 jeRiTan dUniA luaR | | edit post
Reactions: 
Sleeping beauty kah?
cilok dr blog Fath,my junior...suka entry dia smuanya best kat SINI

-daa-


p/s : sometime me wonder mcm mana blogger2 dpt idea utk entry yg best2 nie =)
Labels: 1 jeRiTan dUniA luaR | | edit post
Reactions: 
Wanita Islam
mari melayan iluvislam....


-daa-

p/s : berkobar lak writing ari nie... chaiyo!!!!!
Labels: 0 jeRiTan dUniA luaR | | edit post
Reactions: 
Sayang Kamu

hepi sgt,speechless...

-daa-
Labels: 6 jeRiTan dUniA luaR | | edit post
Reactions: 
The Game is On
finally after sebulan berfoya2,join workshop sana sini...maka hari ini 1st time attend anatomy practical...actually semalam dh start attend class...siap keluar surat lg for fellow spy attend at least 3 classes n 1 practical per week...heheheheee...good2....ingatkn td kena dissect abdomen je skali Dr S call panggil student medic year 1 trus for demo..aigooo...nasib x kena explain,observe je...trus tringat pe yg study dulu...n naseb baik superficial je....so far leh lah guide budak2 nie...next time kena prepare...rupa2nya Dr S nie suka ambush je....spatotnya esok practical anjak buat ari ni lak...n thnks Dr S sbb x suruh saya demo...heheheheeeeeee.

-daa-

p/s : sila buka blk segala buku n atlas.... chaiyo! =)
Labels: 0 jeRiTan dUniA luaR | | edit post
Reactions: 
Saket hati
oho..saket hati ngan semut api...berada d mana2 nie,bpunca dr bilik sewa la nie smpai ke opis lak...brsiar2 keliling lappy ku...aigooo....asyik membunuh je 2,3 hari nie....hehe....smpai trasa brjln2 lak atas tgn...walaupon xde pon...haha....perasan je...sape tau cara nk banteras semut nie,sila bkongsi info ye...thank you! =)

-daa-

p/s : kad o kad,xde kad xleh ke?????????sms n fb kan de...gps lg....pening2...huhuhu
Labels: 1 jeRiTan dUniA luaR | | edit post
Reactions: 

Tiap Hari SayanG

Daisypath Friendship tickers
  • Mari Mengira

    Q.U.O.T.E

    - FloaT LikE A ButterFly,Sting Like A Bee -

    Am I Happy......

    PeNjAgA DuNiAkU

    PeNjAgA DuNiAkU

    AmAnaT PeNjAgA DuNiAkU

    Dunia itu INDAH............... =) dan PINJAMAN semata2...........


    Mencuba NasiB.....

    Mencuba NasiB.....
    Mamarifqy contest

    Peace Contest

    Followers