Adam is coming.......
Salam Ramadhan...

hari kelima berpuasa...baru blk dr check up di KK...berat trun sekilo tp Misi bising dh sebab berat sepatutnye 59kg bila msk 7/8 bln nie...skrg 56kg...hohohohohohoho 3 kilo tue nk kena melantak...heheheheehehee...bila dikira2 mengikut ptambahan berat bdn sendiri Misi kata sepatotnye dh 58kg...still krg 2 kg...huhuhuhhuhuuu.siap consult ngan Dr tp Dr busy so next 2weeks kena observe berat bdn lg..Dr kate sebab bpuasa kot berat x naik2..heheheheheee..kena start makan byk2 ni tp puasa2 ni memang mkn pon sket je sbb mkn time buka,mlm n sahur je kn...nk melantak skali gus sgt la x berdaya sbb cpt je rs perot penuh...nk mkn kerap d mlm hari asyik tido awal je,bgn2 bsahur sudah...macam mana ni ye...Baby Adam,eceeee.......kali ni leh sebut dgn yakin sebab kelmarin g scan dh nampak gender baby...yahooo....sejak2 puasa ni Adam asyik meragam je di pagi hari n tgh mlm...lapar agaknye biasa mkn kerap d siang hari....kemain gerak2 mcm x sabar nak keluar dr perut Mama dh...seram gak rs kekadang...Mama nk tido pon jd x senang dibuatnye...kesian Adam ye...xpe praktis puasa ye Adam...nt lama2 biasa la tue.heheheheee...malam tadi bz penuhkan carta gerak baby,smlm baru sempat kira betul2 10 gerakan tue...yg sebelum ni main tibai je tulis...heheheheehehehe...nasib baik Misi tak tanya lebih2 tadi.

hari ini hari gaji jd semangat online shopping pon brmula..hahahahahaha...plan nk beli tilam Adam,last2 dapat baju utk Mama lak...hihihihihihihiii....byk tilam yg comey2 dh out of stock..trus terlintas..."hai kalu pandai menjahit kan bagus..."so pendingla tilam tue....mencari set bersalin tapi xtau nk pilih yg mana...huhuhuhhuhuu...mahal gak rupenye set bersalin nie...kalu ikotkan Mak tersayang,x mkn pe2 pon just bertungku je time pantang nt...heheheheehehee.

-daa-



p/s: cancel nk scan 4D sebab En.Suami kata "tunggu keluar je la..x lama dh leh tgk nati.." ye la ye la...huhuhuhuhuuuu.
S.Y.A.A.B.A.N

Labels: 0 jeRiTan dUniA luaR | | edit post
Reactions: 
Adat orang mengandung
Alhamdulillah genap 7bulan kandungan ini...semalam kelik awal dr opis coz letrik xde...bolehla rest jap.hajat di hati nk ajak En.Suami gie beli baju baby tp dah tau dah pe yg akan dikata so... =(
sekian lama x main masak2,ptg kuar gie beli brg basah dgn hajat nak start masak semula (lama tue cuti masak...6 bulan lebih...heheheehehe) stressssssssss sebab bawang byk yg dah xleh guna rupanye..betapa la diriku ini tidak mengambil peduli brg2 di dapur kan,kan.... huhhuhuhuuuu.
mlm hari saket belakang lak...kebas kaki (terkesot hati dgn En.Suami sebab bg alasan ade keje nak buat bila minta tlg picitkan kaki...oh terus rindukan Mak tersayang..huhuhuhuhuu),sakit tekak(telan strepsils setiap 2 jam) dan asyik minum air masak..maka banyak kali la kena melawat toilet...sudahla nak boleh ke bangunnye,saket yg amat...terasa nak pakai pampers je....=(  macam2...dugaan..semalam tido memang x lena mana..pusing kiri,baby gerak...pusing kanan baby gerak jugak...tersepit ke si Baby?tido terlentang saket belakang pulak...aigooo...nak tido gaya ape ni?????berselimut bagai sebab
demam panas pulak...bgn pagi memang x larat mana..dah lama x mandi air panas,pagi tadi terpaksa gak sebab sejuk semacam je...angin2 then muntah air...simptom awal pregnancy telah muncul kembali...A.N.G.I.N dan saket belakang dan jalan pon dah terkedek2  eh dah tahap jalan kura2 je..sebab saket....saket di bahagian V lagi la xtau nk buat macam mana...nampak gaya kena gie mengurut lg la...bagi up sket itu rahim...datang keje hari nie memang bw cardigan sebab still terasa sejuk yg amat...mencari stoking tp x jumpa...so redha je la....mengingatkan diri sendiri supaya bersabar dan tabah mengalami kesakitan dan ketidakselesaan ini demi si Baby...

Ya Allah,Ya Tuhanku,Kau kurniakan hamba mu ini kesihatan yang baik, Kau permudahkanlah urusan ku..dan Kau peliharalah anak dalam kandunganku ini..Amin....


kalau Mak tersayang nampak nie mesti terkeluar ayat " sorang ni je la anak ko ila....kemain seksa je Mak tgk..." huhuhuhuhuuuuu...kemain tanya opismate yg berpengalaman tip2 untuk meredakan kesakitan tersebut tapi masing2 memang hanya boleh nasihatkan bersabar je la...memang macam tue saket org mengandung....

-daa-

p/s : disebabkan  hari ini hari me sakit so sila bertimbang rasa pada mereka yang berkenaan.....semoga hari2 berikut kembali sehat seperti biasa...Amin.

Tiap Hari SayanG

Daisypath Friendship tickers
  • Mari Mengira

    Q.U.O.T.E

    - FloaT LikE A ButterFly,Sting Like A Bee -

    Am I Happy......

    PeNjAgA DuNiAkU

    PeNjAgA DuNiAkU

    AmAnaT PeNjAgA DuNiAkU

    Dunia itu INDAH............... =) dan PINJAMAN semata2...........


    Mencuba NasiB.....

    Mencuba NasiB.....
    Mamarifqy contest

    Peace Contest

    Followers