C.I.N.T.A.K.U
mood manisssssssssssssssssss.......sgt la...heheheheee
-daa-
Labels: 0 jeRiTan dUniA luaR | | edit post
Reactions: 
MARAH
last week minggu cepat marah pada org............slalu leh je control dan lepaskan dengan membebal dpn rakan sekerja tapi incident minggu itu amatla tak dapat dikawal...huhuhuhuhuhu.

Kes pertama:

take over CLA class student year 1 because lecturer nye de class ngan student year 2....naseb baik siap sarapan dh trus gi computer lab....percikan pertama : students bising2 after lecturer keluar...amboi2 ingat kita kat depan ni siapa agak nye.....percikan kedua : seorang student dengan selamber badak keluar dr lab without any permission dan tak kembali pas sudah....kurang asam!!!!!!!!!!!!muka dah terasa panas2....sabar2...sambil letak tangan atas perut....percikan ketiga : lagi setengah jam nak habis class suruh la budak2 nie hantar ke depan kalau dh siap...tup2 datangla seorg budak ni ke depan...sekali hantar 3 papers...disebabkan memang tgh panas tue maka dengan selamber nya menegur....'nama awak siapa?...ok,lagi dua ni hantar balik pada tuannye,suruh diorg hantar sendiri!..."sambil control muka...heheheehee...so dtg la 2 ekor lg tue hantar sendiri...siap sound 'thanks...ingatkan xde kaki dh td...'...hahahahahaha......percikan keempat: seorg budak hantar papers lg...oooo hantar sekali untuk budak kurang asam tadi...'ni siapa punya?oooo budak tadi tue...kenapa dia keluar x bagitau saya?buta ke x nampak saya kat depan ni?' terpaksala lepaskn pada kwn dia yg baik hati berniat nak tolong kwn nye yg kurang asam itu...'saya taknak terima paper dia nie,suruh dia hantar sendiri pada Dr.L' siap tolak tepi lg paper tersebut...tapi budak ni punya la sengal x ambil balik paper budak kurang asam itu...biar je kat meja tue...muka bertambah panas....percikan kelima : percikan ketiga berulang kembali...tapi kali ni lebih panas...tertolak paper jatuh ke lantai...so dtgla tuan punya kertas mengutipnye di lantai itu...sound la pe lagi 'benda senang pon awk nak suruh org tolong...'buat muka seposen lak budak nie...ah,geram2.....memang panas la sepanjang pagi itu...naseb baik ptg nak balik KB dh....heheheheeheheeee

Kes kedua:

tengah beratur untuk withdraw duit di ATM Maybank tepi Pantai Timur...tup2 org bank masuk tuk check ape tah...ok relaks jap....tup2 datang 2 org perempuan sengal bersama sorg budak perempuan yg perasan comel dtg bertengek depan pintu ATM....berniat baik dengan berfikir diorg nak rase aircond kot sebab panas time tue....borak2 bersama En.Suami...meletus sudah dan terlafaz la..."sengal punya perempuan!...." terkejut En.Suami...heheheheeee...mana taknye dgn selamber perempuan sengal yg muda sikit tapi still tua dr me masuk withdraw duit selepas org bank keluar dr bilik ATM tue....sedangkan time tue me pon dah sama2 bergerak nak masuk.....tersentap kot perempuan sengal yg tunggu kat luar tue sebab terdengar apa yg me cakap...ah,lantak la...xde sivik punye org...trus membebel dpn En.Suami sambil kata kuat2...'dia ingat kita buat pe kt sini,melepak?'...terus menjeling budak perempuan yg perasan comel yg tgh main2 ngan pintu ATM tue...kalu boleh nak jeling sampai menangis la budak tue...rasa geram yg amat!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! terpaksa la En.Suami menenangkan...hehehehehehee

kesimpulannya:

semakin cepat naik angin sekarang...jadi jgn cari pasal ye....heheheheheee


-daa-
R.I.N.D.U

-daa-
Labels: 0 jeRiTan dUniA luaR | | edit post
Reactions: 
Hobi baru
hari ini hari lapar sedunia saya...(beria sunggoh)....mana taknye asyik rase lapar and of course makan la jawabnye....pagi mkn roti canai telor,pukul 10 lebih makan nasi lemak,pastu lunch mkn nasi...then mkn buah lai...bru jap td mkn kek pisang...still lapar je rasa....terasa nak makan macam2 tapi En Suami xde..huhuhuhuuuuu...kalu ada pon mesti dapat gelaran "mengada2..." sampai hati ngata kita gitu....heheheheheeheee..minggu ini berkampung ngan geng2 bujang je...thanks ye Alia bagi tumpang umah dan kete skali.... =) nak ajak Alia gie beli roti sosej la blk keje nati...hehehehehehe

tgh planning nak mitak cuti balik KB time cuti skolah nie...rindu nak tgk Hayfa....si botak chin....tapiiii........sifu xde so practical nt mcm x ckp org je nk handle....tapi hati saya sudah berada di rumah...huhuhuhuhhuuuu....balik KB nk request Mak buatkan roti jala...ayoooo terasa lapar sudah....tgk KFC rasa nk mkn tp x trbeli pon...time trtgk je rasa teringin...last2 mkn nasi seperti biasa...heheheheehee.

oh lupa nk citer pasal hobi itu "SNACKING" namanye...disebabkan asyik lapar je so mcm2 la stok makanan di atas meja di pantry office nie...tp asyik2 mkn buah-buahan je sebab x lalu nak kunyah2 biskut nie.....kismis pon mkn sket2 je....makanan depan mata terasa tak selera je tapi bila fikir nak makan ape, pon x tahu...tolong saya....nak makan pe ni bg rasa x lapar...lunch pon boleh makan nasi sket2 je sbb mkn byk nati senak perot lak....mcm2 kan...patotla En Suami kata mengada2....huhuhuhuhhuhuhuuuuu.......

-daa-


Macam2?
Februari 2012 :

setelah mengalami loya2 trus chek walaupon tau dh lewat period tp still buat dek je sebab memang slalu lewat.hehehehehee..ALHAMDULILLAH.............sudah scan tapi still xleh nk confirm berapa minggu....huhuhuuuu...xpe2 sabar2....tp Dr kata kecik lg tue...plg x best lupa nk mitak Dr print ultrasound nye gambor tue....huhuhhuhuuuu..xpe la next time...simptom pertama adalah ANGIN....senak perut dan sakit dada pasal angin nie nasib baik x naik angin dibuatnye...heheheheeee...


Mac 2012:
THESIS SUBMITTED!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

ALHAMDULILLAH....berjaya jua submit thesis setelah macam2 dugaan dan cabaran sepanjang writing nie...tukar main SV la, extend sem la....uih,mcm2 ngan ragam SV baru lg....sangat2 bersyukur dan lega bila SV baru kate 'ok,do the correction then submit your thesis..' thanks Dr.... =) lega sket je sebab ada viva untuk ditunggu..........ntah berapa lama la agak nye nie...mitak2 la cepat,jgn la mcm kes kekwan yang lain semua tunggu viva >6 bulan...ayoooo....
simptom baru sudah keluar....penghasilan air liur yang berlebihan...huhuhuhuuu.asyik ulang alik pantry je,meludah....nampak gaya kena siap sedia plastik la gie memana nt....blk keje smlm senyap je sbb dok tahan nak buang air liur nie...sampai umah trus tuju sinki....huhuhuhhuuu...
dah scan fot the 2nd time.....nampak sket la baby,so Dr kate sudah 10 minggu tp still suruh scan lg tuk confirm kan lg another 2 weeks...so xpayah la buat buku merah lg...heheheheeee....kalu betul 10 minggu mean 2 .10.2012 bakal bersalin...bersalin????????takotttttttttttttttttt....

-daa-


p/s: harap En Suami tersayang bersabar melayan kerenah Pn Isteri ini... chaiyo!!!!!!!!!!!!

Tiap Hari SayanG

Daisypath Friendship tickers
  • Mari Mengira

    Q.U.O.T.E

    - FloaT LikE A ButterFly,Sting Like A Bee -

    Am I Happy......

    PeNjAgA DuNiAkU

    PeNjAgA DuNiAkU

    AmAnaT PeNjAgA DuNiAkU

    Dunia itu INDAH............... =) dan PINJAMAN semata2...........


    Mencuba NasiB.....

    Mencuba NasiB.....
    Mamarifqy contest

    Peace Contest

    Followers